25-års jubilæum på PC Hvidovre

Psykiatrisk Center Hvidovre har fejret sit 25-års jubilæum med åbent hus og et stort symposium for alle interesserede.

Patienter, pårørende og medarbejdere mødte talstærkt op til åbent hus på Brøndbyøstervej for at fejre PC Hvidovres 25 år. De fremmødte fik fortalt om de behandlingsformer, der tilbydes på centret, og blev blandt andet instrueret i mindfulness af centrets ansatte, som også i dagens anledning udførte psykologiske tests.

Indenfor var der fremvisning af de flotte, nyistandsatte lokaler, der i fremtiden skal huse de intensive afsnit. Udenfor kunne man opleve det ældrepsykiatriske afsnits sansehave. Gæsterne kunne også opleve Peter Lund-Madsens foredrag ’ Hjernen i hverdag og fest’, og tale med centerets samarbejdspartnere.

Symposiet havde overskriften ’Oplevelse og Psykose’ og bød på forelæsninger fra PC Hvidovres egen professor i psykiatri, Josef Parnas, samt adskillige andre interne og eksterne forskere.


25 års historie

PC Hvidovre åbnede den 1. oktober 1989. Personalet fik en måneds træning, inden de første patienter blev modtaget den 6. november 1989. To afsnit stod klar til modtagelsen, et åbent og et lukket (intensivt) afsnit. Det åbne var afsnit 811 og det lukkede var afsnit 812. Der var fortsat plejehjem i den anden del af bygningen.

Siden den spæde start for 25 år siden er centeret vokset og har i dag 350 ansatte fordelt på Brøndbyøstervej og H. J. Holstvej i Brøndby samt Gl. Kongevej på Vesterbro.

Udover behandling af såvel indlagte som ambulante patienter, er PC Hvidovre også kendt for sin forskning i verdensklasse indenfor felter som skizofreni og EASE (Examination of Anomalous Self-Experience).

Sansehaven ved afsnit for ældrepsykiatri, Peter Lund Madsen og Josefine og Venner, der optrådte med musik.


Redaktør