Danske Regioners årlige prisopgave i psykiatri for medicinstuderende er uddelt

Region Hovedstadens Psykiatri har markeret sig flot med en andenplads.
2. præmien på 15.000 kr. tildeles Nikolai Albert fra PC København med opgaven "Predictors of recovery from psychosis. Analyses of clinical and social factors associated with recovery among patients five years after first-episode psychosis".

"Omdrejningspunktet i opgaven er kliniske og sociale faktorer i forbindelse med helbredelsesforløbet for psykose. Det er et emne, der er meget aktuelt – og som har stor klinisk relevans, men som der stadig er begrænset viden om. Der er lagt vægt på selvstændigheden i opgaven, hvor Nikolai Albert bl.a. har fået adgang til Danmarks Statistik og behandler data meget overbevisende i sin opgave." 

Bedømmelsesudvalget var imponeret over opgaven og håber den kan virke som en øjenåbner og bidrage til afstigmatisering af skizofrene patienter og øge forståelsen af sygdomsforløbet. 

Juryen medlemmer

Juryen bestående af Danske Regioner i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri udtaler om årets opgaver: "Langt de fleste bidrag er dybt seriøse og det er tydeligvis meget dygtige studerende, der har gennemført projekterne, hvilket gør det til en fantastisk succes for psykiatrien. Flere af bidragene er af så høj kvalitet, at de bør og kan publiceres."


Redaktør