En karriere i psykiatrien?

​Der blev besvaret spørgsmål om alt lige fra karriereforløb til forskning ved standen for psykiatri på Karrieredag - Specialernes Dag på Det Sundhe​dsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Scroll dig igennem artiklen og se billeder fra dagen.​

I sidste uge blev der holdt messe om specialer og karriere for de medicinstuderende på Det Sundhedsvidenskabelig Falkutet ved København Universitet - ogaå kaldt Panum. I vandrehallen havde forskellige virksomheder og organisationer med interesse for læger opstillet stande, hvor nysgerrige medicinstuderende kunne høre om de forskellige specialer.

Nysgerrige studerende var der masser af ved psykiatriens stand, hvor de studerende kunne få lov til at udfritte og få inspiration fra nogle af de læger, der arbejder i Region Hovedstadens Psykiatri. Under overskriften "Vi arbejder med de store spørgsmål" blev der fortalt om, hvordan du som læge kan hjælpe en masse mennesker, der har behov for det, og hvordan karrieremulighederne og forskningsmulighederne er. Region Hovedstadens Psykiatri fik desuden stor hjælp af organisationen PMS – Psykiatrigruppen for Medicinstuderende – som kunne fortælle deres medstuderende, hvorfor de synes psykiatri er spændende.

Scroll ned i billedreportagen og kig dig omkring i Region Hovedstadens Psykiatris stand


DSC_0184.jpg

De studerende blev betjent med en kop mokka ved standen

DSC_0345.jpg

 


DSC_0306.jpg

 

DSC_0234.jpg-

Simon Ploug Gartner fra Akut OP-team under PC Hvidovre var en af de læger fra Region Hovedstadens Psykiatri, der stod klar til at besvare de studerendes spørgsmål:

"De spurgte om mange forskellige ting. Nogle var interesseret i det daglige arbejde, nogle var interesseret i karrieremulighederne, og nogle skulle også bare have afkræftet nogle myter."


DSC_0255.jpgTil spørgsmålet om der var noget der overaskede de studerendende svarer Simon Ploug Gartner:

"Der var mange, der var overrasket over, hvor meget klassisk lægearbejde der faktisk er. At vi høj grad også arbejder med organiske årsager til de psykiske sygdomme. Mange havde den idé, ligesom jeg selv havde under studiet, at psykiatere er psykologer med piller." 

-


DSC_0315.jpgMads er lige påbegyndt sin kandidatuddannelse i medicin. Han var forbi for at høre lidt overordnet om psykiatrien, og hvad der bliver arbejdet med:

"Jeg ville høre lidt om hvad der rør sig inden for psykiatrien og hvordan hele uddannelsen er bygget op. Jeg fik et helt klart billede af den udvikling, der sker i forhold til mindre tvang og mere målrettet terapi." 

-

 Ann læser medicin på 1. semester, og hun var forbi blandt andet for at få aflivet nogle fordomme:

"Mange af patienterne bliver raske igen. Så ville Jeg desuden høre hvad man laver som psykiater og hvad arbejdsgangene er." 

-
PMS hjalp til ​med blandt andet at afholde quiz om psykiatri

DSC_0173.jpg

 

DSC_0302.jpg

 -DSC_0367.jpg

DSC_0293.jpgMange var interesseret i at høre om de forskningsmuligherder, der er i Region Hovedstadens Psykiatri. 
DSC_0239.jpg

 

Det var muligt at tage en slapper, og se lidt film om blandt andet det introduktionsforløb, der er for unge nye læger i psykiatrienDSC_0160.jpg

 ​

Redaktør