Tæt på deltagerne

Mathilde Søndergaard Madsen (tv) og Marie Sommer Boysen (th) var mødt op for at blive inspireret og tage ny viden med sig.
Mathilde Søndergaard Madsen er forskningsassistent i Børne og Ungdomspsykiatrien OPUS Young og uddannet læge.
Hvorfor er du kommet her i dag?
Jeg er her for at få et bedre indblik i, hvad der foregår på forskningsområdet i psykiatrien i Region Hovedstaden, og så synes jeg også, at det er helt vildt dejligt med denne vekslen i hverdagen.Til dagligt sidder jeg med udredning og patienter så det med lige at komme lidt ud og modtage undervisning og høre de mange oplæg, som bliver virkelig godt formidlet. Det er skønt, og jeg er glad for at blive opdateret på de mange forskningsfelter.
Hvad håber du at tage med dig i dag?
Jeg håber på at få lidt inspiration til, hvor jeg kan søge endnu mere viden på forskellige områder. Jeg håber også på at få større indblik i hvor vi bevæger os hen indenfor forskningen og dermed jo også den fremtidige behandling. For jeg tænker jo, at forskningen betyder at vores behandling optimeres.
Marie Sommer Boysen er afdelingslæge på døgnafsnit for spiseforstyrrelser for børn og unge på Bispebjerg.
Hvorfor er du kommet her i dag?
Jeg har været så heldig, at min leder har givet mig lov til at rive en dag ud af kalenderen for at være afsnittets spejder her på forskningsdagen. Jeg har så lovet at give et lille resumé til de andre derhjemme om hvad der foregår. Og jeg synes bare, det er helt vildt dejligt. Jeg kan godt lide følelsen af at jeg får løftet blikket lidt. I dagligdagen er der meget drift og akutte opgaver med patienter. I dag ser vi tingene i et større perspektiv og jeg oplever at vores arbejde er del af noget større. Det er en dejlig følelse.
Hvad håber du at tage med dig i dag?
Jeg håber at få nogle enkelte pointer med mig, som vi kan bruge i vores hverdag – ny inspiration fra forskellige områder.
Tæt på ph.d.-studerendes præsentation af forskning gennem posters

Signe Sofie Nielsen (th) og Anne Dorothee Müller (tv) – begge psykologer og ph.d.-studerende præsenterede deres forskning gennem posters. -Det er skønt at komme ud og møde kollegaer og svare på spørgsmål.

Signe Sofie Nielsen er psykolog og ph.d.-studerende i Safir projektet - et stort randomiseret studie, hvor der afprøves en familiebaseret intervention til familier, hvor den ene forælder har en psykisk lidelse.
Hvad betyder det for dig at få lov at præsentere din forskning?
Det er altid dejligt at få lov til at få noget øvelse i at præsentere sin forskning, og jeg synes jo, at det vi laver i vores projekt er helt vildt vigtigt og jo noget, som vi gerne vil have udbredt kendskabet til. Både fordi vi så kan få rekrutteret nogle flere familier som vil deltage, men jo også for generelt at få udbredt viden om forebyggende indsatser.
Hvad kunne du godt tænke dig at give dine kollegaer med i dag?
Alle skal vide, at det er nemt at henvise til os, og det er vigtigt, at vi får nogle deltagere. Til alle kollegaer som er til stede i dag og som til dagligt arbejder ude i ambulatorierne og de forskellige afsnit, vil jeg gerne sige: I kan henvise til safir projektet, hvis du møder patienter, som har børn mellem 7 og 17 år.
Hvad skal til for at man kan henvise til jer?
Vi inkluderer familier, hvor én eller begge forældre har været i kontakt med Region Hovedstadens Psykiatri indenfor det seneste år, og som har minimum et barn mellem 7 og 17 år. Vi inkluderer alle diagnosegrupper så på den måde er der ingen begrænsninger.

Anne Dorothee Müller er psykolog og ph.d.-studerende på VIA Family projektet.
Hvad betyder det for dig at få lov at præsentere din forskning?
Det er skønt. Jeg kan godt lide at formidle. Som forsker sidder man jo meget alene, og jeg sidder lige nu og analyserer data og skriver artikel – så det er dejligt at komme ud og præsentere sin forskning og også få reaktioner og spørgsmål fra folk.
Hvad kunne du godt tænke dig at give dine kollegaer med i dag?
Vores studie er afsluttet, og vi er nu i fuld i gang med analyse af data. Jeg kan endnu ikke præsentere så mange resultater, men jeg håber, at mine kollegaer vil interessere sig for min forskning, når den publiceres så de kender til VIA Family studiet, som handler om tidlig intervention til børn af forældre med psykisk sygdom.
Jeg håber, at børn som pårørende generelt kommer på dagsordenen alle steder.

Laura Glahder Lindberg. Kandidat i Folkesundhedsvidenskab og ph.d.-studerende og forskningskoordinator på Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri i Ballerup.
Hvad betyder det for dig at få lov at præsentere din forskning?
Jeg synes det er vigtigt, at vi forskere kommer ned fra elfenbenstårnet og ud med vores forskning. Nu hvor jeg ikke selv er kliniker og ikke selv har mulighed for at få implementeret mine fund i klinisk praksis, er det supervigtigt, at jeg sørger for løbende at formidle til andre. Jeg ville ønske, at der også var patienter til stede i dag, for det kunne også være meget relevant at henvende sig til dem og få talt med dem om vores forskning.
Hvad kunne du godt tænke dig at give dine kollegaer med i dag?
Så er det helt klart altid at huske patientinvolvering. Det er vigtigt for alle mennesker at opleve sig inddraget – og det gælder også for mennesker, som ikke kan udtrykke sig på det danske sprog og som måske har nogle helt andre forestillinger om psykisk lidelse og recovery.
Forskning viser, at der er ulighed i sundhed, og at folk med migrantbaggrund ikke får lige så gode tilbud som andre. Så det er særligt vigtigt med et inddragende patientfokus for denne gruppe.