Festlig åbningsreception for nyt børne- og ungdomspsykiatrisk akutafsnit

Danmarks første børne- og ungdomspsykiatriske akutafsnit åbnede for patienter i starten af februar. Det blev fejret ved en flot reception på Børne- og ungdomspsykiatrisk Center Glostrup.


Lea Han, der for nyligt vandt DR’s klassiske musikkonkurrence for unge ”Spil for livet”.​​

En bred skare af gæster var mødt op for at fejre åbningen - og med den et betydeligt kvalitetsløft til behandlingen af børn og unge med psykiske problemer i Region Hovedstaden. ​​

Receptionen bød på stand-up, taler, rundvisning på afsnittet, og masser af lykønskninger fra samarbejdspartnere og lokale borgere. Arrangementet blev indledt med en kort klaverkoncert af 15-årige Lea Han. Hun havde taget fri fra skole for at bidrage til dagen og var glad for at kunne støtte op om arrangementet med sin musik.

Visionerne for det nye afsnit er klare: De patienter der kan hjælpes med en kortere indlæggelse, vil med etableringen af det nye akutafsnit få mulighed for et målrettet og intensivt behandlingsforløb. Det betyder samtidig, at de lukkede afsnit i Region Hovedstadens Psykiatri får frigjort ressourcer til de øvrige patienter, heriblandt den voksende gruppe af retspsykiatriske unge og unge med behov for længerevarende indlæggelse.

- Det er en god dag for børne- og ungdomspsykiatrien og en god dag for de børn og unge, der har behov for akut psykiatrisk undersøgelse og behandling, som Hanne Børner, centerchef i Børne- og ungdomspsykiatrisk Center Glostrup udtrykte det.


Stand-up'er Anders Stjernholm

Inden rundvisningen på afsnittet optrådte stand-up komiker Anders Stjernholm., der er diagnosticeret med ADHD, og på underholdende vis fortalte om, hvad dét betyder for hans hverdag, for hans syn på verden og for verdens syn på ham. Han satte godt gang i grinemusklerne og gav uden tvivl gæsterne lidt stof til eftertanke.

Et tiltrængt løft til børne- og ungdomspsykiatrien

Arly Eskildsen, formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Hovedstaden, fortalte om hvordan det nye akutafsnit er et længe ventet element i den børne- og ungdomspsykiatriske behandling, og vil få stor betydning for både ventelister og ikke mindst de unges muligheder for at komme lettere gennem den første akutte fase af deres sygdomsforløb.

- Det er et rigtig godt initiativ for de børn og unge, der har psykiske problemer. For når begyndelsen af behandlingen trækkes unødvendigt i langdrag, så siger al evidens, at sygdomsforløbet forværres. Derfor må og skal vi sætte hurtigt ind, sagde Arly Eskildsen.

Akutafsnittet åbnede for patienter for få dage siden, og det er allerede stort set fyldt op. Patienterne kommer fra alle dele af regionen og indtil videre har der været et fint flow i afsnittet. Det nye akutafsnit er uden tvivl et tiltrængt løft til børne- og ungdomspsykiatrien og en stor gevinst for de børn og unge, der slås med akutte psykiske problemer.
 


Dagligstue med kig ind til 'stillerum' på det nye akutafsnit
 ​

Redaktør