Fem skulpturer er løftet på plads på Udsigten på Psykiatrisk Center Sct Hans

​Fire værker med i alt fem skulpturer under kunstprojektet 'Fra Himlen, fra havet – portaler til poesi' er nu monteret med kran i aktivitetshaven i Udsigten på Psykatirisk Center Sct. Hans. Værkerne er skabt af billedkunstner Sophia Kalkau og skal være med til at formidle glæde og ro og vække sanserne hos både patienter og medarbejdere.

Vent...


Billedkunstner Sophia Kalkau mellem de to bronzeskulpturer, Løgæg.

Fredag formiddag strålede solen fra en klar blå himmel ned over kranen, der skulle montere fem store kunstværker i aktivitetshaven i den nybyggede retspsykiatri, Udsigten, på Psykiatrisk Center Sct. Hans.

Værkerne består af 'Stjernesæde', som er en stenskulptur af diabas, som man kan sidde eller lægge sig på, to såkaldte løgæg, der kan afgive lyde, hvis man banker på dem samt to 'Tragte til U', som man kan sidde i og nyde udsigten fra toppen af det kuperede terræn i aktivitetshaven. 


Kendetegnende for alle skulpturerne er billedkunstner Sophia Kalkaus brug af de enkle og stramme geometriske former. 

- Mit ønske er, at værkerne forhåbentlig kan vække glæde både hos patienter og medarbejdere. Skulpturerne tager afsæt i stedet og arkitekturen. Bygningerne omkranser haven og samtidig tillader de et åbent udsyn over den smukke natur, fortæller Sophia Kalkau. Sophia har først skabt værkerne som små modeller i træ, siden er de formet i fuld skala i gips, og derefter er de blevet støbt i bronze i Italien. 

Sophia har ventet spændt på, at værkerne skulle ankomme til Danmark - og at se dem i bronze:

- Jeg er meget glad for at se dem – arbejdet er smukt udført, og værkerne spiller fint sammen med bygningerne og naturen.

Også udviklingschef på Udsigten, Marianne Lindegaard, er imponeret over værkerne:

- Når man er i gang med at bygge, kan det nogle gange være svært at forestille sig, hvordan noget kommer til at se ud, som man kun har set på tegninger eller fotografier. Jeg er rigtig stolt af de flotte værker, som Sofia Kalkau har skabt til vores retpsykiatri, og sevom haven endnu ikke er færdig, så er det let et forestille sig, at værkerne vil blive beundret af både patienter og medarbejdere. Det er helt sikkert, at de også vil blive rørt ved, siddet og ligget på. Man kan næsten ikke lade være, for de kalder på denne berøring og brug, siger Marianne.

Du kan læse mere om værkerne og tankerne bag her.

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor