Forskningsleder Michael Eriksen Benros får hædersmedalje fra ’Jakobinerklubben’

​Læge og ph.d. Michael Eriksen Benros fra Psykiatrisk Center København modtager den årlige hædersmedalje fra Selskabet for Teoretisk og Anvendt Terapi – også kaldt ’Jakobinerklubben’ – for sin forskning i forbindelsen mellem immunsystemet og psykisk sygdom.

Vent...

​Fotos: Jakobinerklubben (th.), Det Frie Forskningsråd (tv.)

​Michael Eriksen Benros er læge på Psykiatrisk Center København og Københavns Universitetshospital. Han er 38 år gammel og har allerede en række priser og anerkendelser på forsker-CV’et. Nu kan han tilføje endnu en, da Selskabet for Teoretisk og Anvendt Terapi – bedst kender under navnet ’Jakobinerklubben’ – torsdag i sidste uge tildelte ham deres årlige hædersmedalje.

- Det er en anerkendelse der giver mig lyst til at fortsætte forskningen. Det kan være med til at give noget ekstra opmærksomhed til mit felt, så der bliver forsket mere i området, siger Michael Eriksen Benros om hædersmedaljen, som han modtog torsdag i sidste uge.

Hædersmedaljen gives for hans omfattende forskning, som spænder metodologisk og emnemæssigt bredt, men er fokuseret på sammenspillet mellem immunsystemet og psykiske sygdomme. Mere specifikt undersøger han sammen med sit forskerhold, om infektioner, autoimmunitet, hovedtraume, cancer og gener er mulige ledetråde, når man skal finde årsagerne til psykisk sygdom. 


- Det er et af de mest lovende forskningsområder, og hele forskerholdet fortjener afgjort en del af æren for hædersmedaljen. Jeg tror på, at vores forskning i sammenhængene mellem immunsystemet og psykisk sygdom kan være med til at ændre synet på sygdommene og medføre væsentlige behandlingsgennembrud på sigt, fortæller Michael Eriksen Benros. 

Michael deltog for nyligt i radioprogrammet ’24 spørgsmål til Professoren’ på Radio 24Syv, hvor han i en time blev interviewet om sin forskning af Danmarks førende videnskabsjournalist Lone Frank. Hvis du er interesseret i at høre mere om Michaels forskning, kan du lytte til programmet eller downloade det som podcast her. 

Om Michael Eriksen Benros
- Født 1979 i Aarhus

- Forskningsleder, læge og ph.d., Psykiatrisk Center København og Københavns Universitetshospital

- Har tidligere modtaget store bevillinger til sin forskning fra bl.a. Lundbeckfonden og modtog sidste år den prestigefulde Sapere Aude-forskningslederbevilling fra Det Frie Forskningsråd

- Bor på Frederiksberg med kæreste og to børn

- Er passioneret sportsmenneske i fritiden og spiller bl.a. basketball
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor