Fremtidsdrømme på Ny Psykiatri Bispebjergs byggehegn

Indlagte børn og voksne har drømt om fremtiden og svunget penslerne på kunstværker, der nu pryder byggehegn på Bispebjerg. ​

Børn og voksne fra psykiatrien har udfoldet sig kreativt på byggehegnet, der omkranser nedrivningen af bygning 15 på Bispebjerg Hospitals område. Foto: Louise Voss Bendixen

På Bispebjerg bliver der om få år bygget nyt hospital og psykiatri. Før byggeriet går i gang, rives en række gamle bygninger ned. Børn fra Afsnit B102 på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afdeling Bispebjerg, og voksne fra Psykiatrisk Center København har udsmykket byggehegnet, der omkranser nedrivningen af bygning 15, så hegnet nu er lidt flottere at kigge på.

Fremtidsdrømme er vigtige

Patienterne har brugt noget af sommeren på at være kreative og har malet fem kunstværker under temaet "fremtidsdrømme". Det har resulteret i nogle flotte og farverige udsmykninger. Nogle billeder med et stramt grafisk udtryk, andre drømmende og poetiske.

"Det har været sjovt og hyggeligt for børnene at have et lille sommerprojekt, og vi er glade for at kunne være med til at forskønne byggepladsen, som vi jo er naboer til" siger Elisabeth Bille Brahe, Udviklingchef fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afdeling Bispebjerg.

At tro på og drømme om sin fremtid har en stor plads i Region Hovedstadens Psykiatri, hvor udgangspunktet for et godt behandlingsforløb er patienternes egne oplevelser og forventninger til fremtiden, når de har fået det bedre eller er blevet helt raske igen.

Patienter og personale fra både Psykiatrisk Center København og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center var mødt op til fernisering under birketræerne. Foto: Louise Voss Bendixen.

Ser frem til nyt byggeri

Nu er det jo svært at spå om, hvad fremtiden bringer, men på Bispebjerg er der i hvert fald noget at se frem til for de psykiatriske patienter, pårørende og medarbejdere.

Ny Psykiatri Bispebjerg står nemlig færdigt omkring 2022 i helt nye bygninger, der skal huse den samlede psykiatri i København på ét sted. Byggeprojektet har fokus på at skabe åbenhed, tilgængelighed og flere aktivitetsmuligheder for patienterne, og alle patientstuer får direkte adgang til grønne gårdhaver.

Redaktør