Gå på opdagelse i psykiatriens verden til Sundhedsdagene

Kom og besøg Region Hovedstadens Psykiatri til Sundhedsdagene i Øksnehallen den 22.-24. marts. Det bliver tre spændende dage med masser af aktiviteter for børn og voksne, og det er gratis at være med. Du kan bl.a. konfrontere din angst for edderkopper, få et indblik i livet med ADHD og blive klogere på, hvordan behandlingen af psykiske sygdomme foregår både nu og i fremtiden.Depression, angst og ADHD er diagnoser vi hører oftere og oftere, og de er efterhånden så udbredte, at man kan kalde dem regulære folkesygdomme. Alligevel har mange danskere stadig et meget uklart billede af, hvordan det er at leve med en psykisk sygdom – og hvordan den behandles.

På sundhedsdagene kan du få indblik i psykiske sygdomme og behandling, når Region Hovedstadens Psykiatri åbner op for aktiviteter og dialog og viser fremtidens psykiatri.

- Vi vil vise, at det at leve med en psykisk sygdom og måske være indlagt til behandling for den, ligger milevidt fra de billeder, mange måske stadig har i hovedet fra film som Gøgereden, siger leder af Region Hovedstadens PsykInfo Anette Echwald.

Livet med ADHD

Hvad vil det egentlig sige at leve med en diagnose som ADHD? Det kan du opleve på egen krop; ved hjælp af forskellige aktiviteter kan du få fornemmelsen af, hvordan personer med ADHD har svært ved at fastholde koncentration og opmærksomhed. Du kan også få en demonstration af både god og dårlig stress, når du besøger Region Hovedstadens Psykiatri på Sundhedsdagene. Stress kan i værste fald være med til at udløse angst og depressioner. Hvis du vil udfordre dig selv, kan du fx konfrontere din egen angst for edderkopper. Og du kan se, hvordan ECT-behandling, såkaldt elektrochok-behandling, egentlig foregår.

Et indblik i fremtidens psykiatri

Sundhedsdagene giver også et indblik i fremtidens psykiatri; du kan opleve fremtidens psykiatriske sengestue, som bliver stillet op i fuld størrelse i Øksnehallen. Der vil også være demonstrationer af to forskellige apps, som bliver brugt i behandlingen.

På alle psykiatriens stande vil både mennesker med en psykiatrisk diagnose og behandlere møde dig til en snak og svare på store og små spørgsmål.

- Jeg håber, at rigtigt mange borgere har lyst til at besøge os på Sundhedsdagene og blive lidt klogere på, hvordan det er at leve med en psykisk sygdom. Og måske få øjnene op for, at det desværre er meget mere udbredt, end mange går og tror – men at det heldigvis ikke behøver at være helt så frygteligt, som man har set på film, slutter Anette Echwald.

Redaktør