Internetbaseret behandling af angst eller depression

​Internetpsykiatrien er et landsdækkende online tilbud, der behandler panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression. 

Vent...


Lider du af angst eller depression? Så er Internetpsykiatrien måske noget for dig. Internetpsykiatrien behandler panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression.

Behandlingen foregår over nettet og er uafhængigt af, hvor du bor.

Bygger på gode erfaringer

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet klinikken Internetpsykiatrien siden 2015. Erfaringerne har været gode og samtidig er der på klinikker i udlandet gjort lignende erfaringer.

Effekten af internetbaseret psykologisk behandling af angstlidelser og depression er ikke anderledes end ved traditionel terapi, hvor man mødes fysisk med en psykolog.

Derfor har Danske Regioner besluttet, at behandlingstilbuddet skal tilbydes til borgere i alle regioner – indtil videre indtil udgangen af 2019.

Sådan anmoder du om behandling

På hjemmesiden www.internetpsykiatrien.dk udfylder du et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer i Internetpsykiatrien.

Hvis de vurderer, at du vil have gavn af tilbuddet, så påbegynder du behandlingen med en videosamtale med en psykolog.

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen foregår i et computerprogram, hvor du skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser. I behandlingen lærer du at arbejde med dine tankemønstre. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Under hele forløbet bliver du fulgt skriftligt af den samme psykolog, som du talte med i den indledende videosamtale. Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale. Herefter får din egen læge besked om behandlingsforløbet.

Behandlingen er gratis.

Du kan finde mere information på Internetpsykiatriens hjemmeside.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor