Intimkoncert midt i en coronatid på Psykiatrisk Center København

​​​På trods af Corona var det alligevel muligt at afholde en intimkoncert i psykiatrien ved Rigshospitalet. Fra blomsterhaven lød tonerne oppe til patienterne og medarbejderne, igennem åbne vinduer og ind i bygningen.

Vent...

​- Hva´ vil I høre?

- Ka´ du, "Der truer os i tiden" med Kim Larsen og Bellami, råber én fra den afskærmede rygebro, hvor patienterne på de lukkede afsnit kan stå og ryge.

- Ikke lige den, men jeg kan "Susan Himmelblå". Okay?

- Ja rigtig fint. Tak

Blomsterhaven bag højhuset blev en fredfuld eftermiddag i sidste uge fyldt ud med toner, da musiker Henrik Wintherik Mathorne gæstede Psykiatrisk Center Københavns sengeafsnit ved Rigshospitalet. Medarbejdere og patienter var fælles om en forårskoncert på en af årets indtil videre varmeste dage i en tid, hvor de fleste mennesker ellers må undvære at gå til koncert og høre levende musik på grund af forholdsreglerne ved coronavirus. Disse regler blev klaret ved, at Henrik Wintherik Mathorne sad i blomsterhaven og spillede op til patienter og medarbejdere igennem bygningens vinduer plus god afstand imellem den håndfuld af folk, der befandt sig i haven.

Med bålet knitrende og byens lyde som en fjern baggrundssummen blev det til en nærværende intimkoncert, selv om alle måtte holde afstand. 

Som Henrik Wintherik Mathorne påpegede, er der normalt en sværm af mennesker bag scenen til at løfte det praktiske arbejde. Mandag eftermiddag blev teknik og scene klaret alene af projektleder af Projekt Frirum i Psykiatrien, Søren Magnussen, som havde arrangeret koncerten. Det københavnske forår stod for scenelyset.

Koncerten varede i en halvanden time, og der blev spillet numre af blandt andet Kasper Winding, Ulige Numre, Kim Larsen, Medina og mange, mange flere. Se billeder fra koncerten neden under her: 

Henrik Wintherik Mathorne gør sig klar til at spille. I baggrunden ses Søren Magnusen.

For at alle kunne høre igennem vinduerne og oppe på rygebroen, rykkede Henrik længere ned i haven. 

Ved siden af er de igang med at bygge det nye Børne Riget. De store maskiner holdte pause i respekt for musikken.

Der blev tændt op i bålet, imens der blev taget imod ønsker fra publikum i bygningen.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor