Jobrotation opgraderer medarbejdere

Social- og sundhedsassistenter i Region Hovedstadens Psykiatri får nu tilbud om at uddanne sig til sygeplejersker.

Skaber behov for vikarer

I løbet af det næste halvandet år forventer Region Hovedstadens Psykiatri at give 75 social- og sundhedsassistenter mulighed for at uddanne sig til sygeplejersker.

Derfor vil der fra efteråret 2012 og i de følgende år være brug for vikarer i de perioder, hvor de fastansatte social- og sundhedsassistenter er på uddannelse, og dem vil Region Hovedstaden finde blandt ledige.

Sikrer faglighed og hjælper ledige

Ordningen kaldes jobrotation og giver ledige sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter mulighed for at komme i arbejde til en fast grundløn og samtidig øge deres mulighed for efterfølgende at få job, når vikariatet slutter.

- Jeg er rigtig glad for jobrotationsordningen. Dels fordi vi fra regionens side uddanner og kompetenceudvikler vores personale og dermed sikrer både fagligheden og medarbejderne fremadrettet, men også for at give de ledige mulighed for at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet og skaffe dem et netværk, siger Eva Borg, der er vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Gode udviklingsmuligheder

Én af de social- og sundhedsassistenter, der netop er blevet optaget på Sygeplejeskolen og skal starte til februar er 40-årige Kasper Hounisen, der arbejder på Psykiatrisk Center København.

Han har i mange år drømt om at blive sygeplejerske, men drømmen har været hæmmet af tanken om at skulle tilbage på SU. Den bekymring er nu væk, da han under uddannelsen beholder sin løn.

- Jeg ser det som en fantastisk gave, at Region Hovedstaden nu giver mig mulighed for at uddanne mig til sygeplejerske, som jeg altid har drømt om. Som sygeplejerske er der rigtig gode udviklingsmuligheder, og uddannelsen åbner nogle døre for i fremtiden at arbejde mere projektorienteret og måske også komme ud og rejse i kraft af mit arbejde, siger han.
​​​​
Redaktør