Kender du Skole på Tværs?

​Skole på Tværs tilbyder gratis kurser, der giver viden om og understøtter recovery-processer og mulighederne for at komme sig efter psykisk sygdom og skabe en god hverdag. Kurserne er udviklet i samarbejde mellem Region Hovedstadens Psykiatri, Skolen for Recovery og de fire kommuner: Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. 

Vent...
Bag Skole på Tværs står en række mennesker, der alle har kendskab til recovery - enten på baggrund af egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel baggrund. 

Hvad er recovery?

Recovery betyder "at komme sig" fra psykiske vanskeligheder og finde sin vej til en god og meningsfyldt tilværelse. Det tager tid og kræver vedholdenhed at bygge et tilfredsstillende liv op er en proces, men Skole på Tværs kan hjælpe med at igangsætte processen. 

I et støttende læringsmiljø med fokus på, hvordan man tager hånd om det fysiske og psykiske velbefindende, får patienter/borgere inspiration, viden og værktøjer, og pårørende og frivillige lærer om, hvad det vil sige at komme sig fra psykiske vanskeligheder og støtte et menneske, som er i gang med en recovery-proces. Medarbejdere/ledere reflekterer over, hvordan man kan arbejde mere recovery-orienteret.

Hvem kan deltage på kurserne?

Medarbejdere og ledere i Region Hovedstadens Psykiatri kan deltage. Derudover er kurserne målrettet patienter/pårørende i RHP, eller personer der er bosat eller frivillig i følgende kommuner: Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Rudersdal.

Aktuelle kurser

Mentalt velvære fremmer recovery 
Få indsigt og viden til mentalt velvære – recovery ved at arbejde med individuelle refleksionsopgaver og høre øvrige kursusdeltageres refleksioner. Varighed: 9 kursusgange á 2 timers varighed fra den 22. oktober til den 17. december.

Guide til et godt hverdagsliv
Få nye indsigter, brugbare redskaber og fornyet energi til at håndtere hverdagens udfordringer med fokus på selvbestemmelse, muligheder for at nå sine mål, og hvad der giver håb i en recovery-proces. Varighed: 4 kursusgange á 2,5 timers varighed fra den 31. oktober til den 21. november.

High energy – med fokus på hele din sundhed
Få større forståelse for kost, motionsformer og et helhedsorienteret sundhedsperspektiv med konkrete redskaber, der kan øge den mentale balance. Varighed: 6 kursusgange á 2,5 timers varighed fra den 13. november til den 18. december.

Se hele kursuskataloget for efteråret 2019 i pdf-format her
- eller besøg Skole på Tværs.

Sådan tilmelder du dig

Klik på linket og se, hvad du skal oplyse via en tilmeldingsmail til Skole på Tværs


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor