Klinikchef på Psykiatrisk Center Bornholm: Ny privatpraktiserende psykiater på øen kommer til at aflaste os

​Tidligere har Bornholm ikke haft en privatpraktiserende psykiater på øen, og derfor er borgere i stedet blevet henvist til en psykiater i hovedstadsområdet eller alternativt Psykiatrisk Center Bornholm. Men det er slut nu. Siden nytår har der været en privatpraktiserende psykiater ansat på øen, og det kommer til at aflaste Psykiatrisk Center Bornholm, der nu kan henvise flere patienter videre til den nye psykiater.

Vent...

​Thomas Sørensen hedder Bornholms nye privatpraktiserende psykiater. Han har  indtil videre klinik i lokaler på Store Torvegade i Rønne, hvor han allerede er begyndt at tage klienter ind.  Han har ydernummer som så mange andre privatpraktiserende psykiatere og læger i Region Hovedstaden.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en god kandidat og vi glæder os til samarbejdet, siger klinikchef på Psykiatrisk Center Bornholm Ellen Kappelgaard.


Ansættelsen af den nye privatpraktiserende psykiater kommer i høj grad til at kunne mærkes for øens borgere og ikke mindst Psykiatrisk Center Bornholm, fortæller Ellen Kappelgaard.

- En ny privatpraktiserende psykiater på Bornholm betyder, at bornholmere nu slipper for at skulle rejse til hovedstadsområdet og samtidig letter det lidt af presset på os her på centret. Vi kommer ganske enkelt til at tage færre patienter ind, siger Ellen Kappelgaard.

Indtil nu har der ikke været nogen privatpraktiserende psykiater på Bornholm, og det har betydet, at privatpraktiserende læger ikke har kunne henvise borgere til en psykiater på øen. I stedet har de skulle henvise borgere til en psykiater i hovedstadsområdet, og den rejse har for mange borgere været uoverskuelig at tage. 

- Alternativet har derfor været, at de er blevet henvist til os her på Psykiatrisk Center Bornholm, og det har skabt et øget pres på centret. Men nu kan vi henvise patienter til den nye privatpraktiserende psykiater, 
fortæller Ellen Kappelgaard og uddyber: 

- Uden en praktiserende psykiater på øen, har vi fået henvist patienter, som normalt ikke hører til i hospitalspsykiatrien, men kunne hjælpes bedre af en privatpraktiserende psykiater eller psykolog. Og for os i psykiatrien handler det først og fremmest om at udrede og behandle dem, der har størst behov for det, slutter Ellen Kappelgaard.

I første omgang er Bornholms nye privatpraktiserende psykiater, Thomas Sørensen, ansat på deltid. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor