Kom med til Danmarks eneste filmfestival der sætter fokus på psykisk sygdom

​Don’t Fear the Weird er Danmarks eneste filmfestival, der sætter fokus på psykisk sygdom og alt det, vi er bange for at snakke om. Der er drama, dokumentarer, debat, stand-up og nærværende foredrag under temaet ’Sindet og Filmen’ i Cinemateket 13.-16. september 2017. 

Fra PSYCHO til SKAM: den psykisk syge er gået fra galning til yndling

Fra Anthony Perkins i ’Psycho’ til den forstyrrede femme fatale i ’Betty Blue’. Film har gennem årtier portrætteret mennesker med psykisk sygdom, men sjældent har vi set så intelligent, cool og følsom en karakter som bipolare Even fra ’SKAM’. 
Er mennesker med psykisk sygdom gået fra galning til yndling på film og tv, eller hvor er rollen på vej hen? Hvad betyder film og tv’s portrættering af psykisk sygdom for vores holdninger? Og hvor langt er der fra film til virkelighed? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller på festivalen Don’t Fear the Weird.

Frygt ikke det mærkelige – tal om det 
Don’t Fear the Weird giver dig fire dage med fantastiske film krydret med hele sindets svingende følelsesregister. Vi har klassikere, danske vinkler og spritnye dokumentarer på programmet. Når filmene slutter, inviterer vi publikum ind i hverdagens verden med personlige foredrag om eksempelvis præstationssamfundet, sociale medier, normer, skam og selvmord. Blandt andre kommer Niels Malmros og præsenterer filmen om sit livs største tragedie, og så gæster komikeren Anders Stjernholm også festivalen og laver ADHD-stand-up. Råt for usødet sætter alle ord på dét, vi er bange for at snakke om. 

Se hele programmet for festivalen her.

Weird er hverdag
Et af festivalens formål er at markere den stigende repræsentation af psykisk sårbarhed og psykisk sygdom i populærkultur. ”Vi ser det som en stigende anerkendelse af, at psykisk sygdom ikke er noget fra en fremmed planet, men faktisk hverdag for en ud af fem danskere – og dermed noget, vi alle sammen bør kunne tale mere åbent om,” siger Caroline Osander fra PsykInfo, der er en af festivalens initiativtagere.

Leder af Psykinfo, Caroline Osander, glæder sig til filmfestivalen.

PRESSEKONTAKT
For personlige cases, eksperter (psykiatere og filmeksperter) der kan udtale sig, kontakt: 
Caroline Osander, leder af PsykInfo, Region Hovedstadens Psykiatri 
Telefon 29 63 97 29 eller mail caroline.osander@regionh.dk. 
Camilla Kragh, daglig leder af Outsideren, forening af frivillige med psykiatrisk patienterfaring 
Telefon 28 18 11 90 eller mail camilla@outsideren.dk.
For billeder og programinformation, kontakt Rasmus Brendstrup, programredaktør i Cinemateket
Telefon 28 89 57 89 eller mail rasmusb@dfi.dk.
Redaktør