​​​​

Lokalplanen for Bispebjerg Hospital er vedtaget

​Den 31. oktober 2013 blev planen tiltrådt af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Dermed er grundlaget for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg på plads.


Københavns Borgerrepræsentation vedtog torsdag aften den 31. oktober lokalplanen for Bispebjerg Hospital. Foto: Karen Grønkjær Kjeldsen.

Det var en enig Borgerrepræsentation, der torsdag den 31. oktober stemte lokalplanen for Bispebjerg Hospital igennem.​​​​

"Jeg synes det er meget positivt, at det er en samlet Borgerrepræsentationen, som har valgt at bakke op om vores planer for fremtidens hospital og psykiatri," siger planlægger Jesper Bladt Jørgensen, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der har samarbejdet med Københavns Kommune om lokalplanen siden sommeren 2012.

Muliggør et fremtidssikret hospital 
Lokalplanen blev vedtaget med en protokolbemærkning om, at kommunens forvaltning skal gøre en indsats for at finde et erstatningsareal til TK's Ungdomsgård, der i forbindelse med det nye byggeri kommer til at aflevere et hidtil udlånt boldbane-areal tilbage til hospitalet, idet det skal bruges til noget af det nye psykiatriske hospital. Ellers var der ingen ændringer til eller debat om punkt nr. 8 torsdag aften på Københavns Rådhus, hvor Borgerrepræsentationen havde møde.​

Redaktør