Mod bedre behandling af psykisk sygdom

En del af årsagen til psykisk sygdom skyldes forandringer i arvemassen. Et forskningsprojekt i Region Hovedstadens Psykiatri skal - med udgangspunkt i denne viden - gøre lægerne bedre til at diagnosticere og behandle psykisk sygdom.
De seneste år har intensiv forskning vist, at personer med nogle helt specifikke forandringer i deres arvemasse har en høj risiko for at udvikle skizofreni. De samme forandringer øger også risikoen for autisme, mental retardering, ADHD og epilepsi.

Et nyt forskningsprojekt i Region Hovedstadens Psykiatri søger nu at forstå virkningen af disse forandringer i arvemassen og bestemme deres betydning for udvikling psykiske sygdomme. 

Bedre forståelse af forandringer i arvemasse

Projektet kombinerer oplysninger fra de danske sundhedsregistre med genetiske og fysiske undersøgelser af både psykiatriske patienter, deres familiemedlemmer og raske personer, som ikke er i familie med patienterne.

Projektet skal blandt andet give svar på, om forandringerne i arvemassen også frembringer biologiske ændringer eller symptomer med særlige kendetegn, som kan opspores tidligt. I givet fald kan disse ændringer eller symptomer muligvis bruges til at målrette behandlingen af patienterne.
​​​​
Redaktør