Ny PsykInfo i Region Hovedstadens Psykiatri

Nyt regionalt informationscenter skal udbrede kendskabet til psykisk sygdom.
En rullende informationsskranke i form af en campingvogn eller minibus bliver et af omdrejningspunkterne for den PsykInfo, som regionsrådet i Region Hovedstaden netop har besluttet at etablere.

Målgruppen for PsykInfoen er både patienter og pårørende, men faktisk især borgere, der ikke har psykiske lidelser tæt inde på livet:

- Vi ved fra undersøgelser, at borgerne gerne vil vide mere om psykisk sygdom. Med Psykinfo vil vi gerne have psykiatrien ud til borgeren for at fortælle, at psykiske sygdomme ikke er lidelser, som man skal være flov over, siger Eva Borg, vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri.


Udover den rullende informationsskranke kommer informationsindsatsen også til at omfatte events og informationsarrangementer om psykisk sygdom og aktiviteter på sociale medier.

Lokaler i København

PsykInfoen vil få base i centralt beliggende lokaler i København. Her vil patienter, pårørende og borgere generelt dagligt kunne henvende sig og få råd og vejledning om psykisk sygdom og psykiatrisk behandling.

Samtidig stiller et korps af eksperter fra Region Hovedstadens Psykiatri sig til rådighed for foredrag, paneldebatter og andre arrangementer.

Region Hovedstadens Psykiatri vil løbende evaluere PsykInfoen sammen med repræsentanter fra bruger- og pårørendeforeninger, Psykiatrifonden og hovedstadsregionens kommuner.
Redaktør