Ny Psykiatri Bispebjerg: Intet hegn - ingen pigtråd

​​​26. april kan du få en præsentation af Ny Psykiatri Bispebjerg. Senior projektleder, Gert Bonde Harup, tegner og fortæller om et byggeri uden hegn og pigtråd, men med masser af lys og venlighed. Se også filmen om vinderen af arkitektkonkurrencen i bunden af artiklen.​

​​​Ny Psykiatri Bispebjerg bliver i en til to etager, der forskudt fra hinanden følger landskabet og passer sig ind i omgivelserne. Vinderprojektet blev kåret den 3. februar og er tegnet af et team med Friis & Moltke og PLH Arkitekter i spidsen. 

​Se projektet

Alle kan se projektet, som er udstillet i glasgangen ved indgang 50/51 sammen med de to øvrige projekter i konkurrencen. Den 26. april kl.19 bliver der desuden holdt et præsentationsmøde for naboer og andre interesserede, hvor der også bliver en rundvisning på området.​​​​

Seniorprojektleder Gert Bonde Harup (t.v.) fra Ny Psykiatri Bispebjerg vil tegne og fortælle ved præsentationsmødet den 26. april. Foto: Byggeriets Billedbank.

Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres fra 2018 til 2022 på den nordøstlige del af Bispebjerg Hospital, hvor Uddannelsescentret og Psykiatrisk Center København ligger i dag.

​​Overskuelige enheder

Projektet er delt op i tre bygningsafsnit, der har et lille knæk, så de følger landskabet. Det tilfører samtidig projektet variation og mindsker indkigsgener mellem afsnittenes sengestuer.

"Vinderprojektet formår at få det store bygningsanlæg skåret ned til mindre og overskuelige enheder, så det, der i virkeligheden er et meget stort projekt, bliver letopfatteligt. Det får en mere menneskelig skala," sagde fagdommer og arkitekt Lars Juel Thiis i forbindelse med kåringen af vinderprojektet.​​​

​​​Arkitekt og fagdommer Lars Juel Thiis har været med i bedømmelsen af forslagene til Ny Psykiatri Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.

Lys og Luft i en psykiatri uden hegn: Se filmen om vinderprojektetRedaktør