Ny aftale om vikarkorps på plads

DSR og Region Hovedstaden har indgået aftale for sygeplejersker i internt vikarkorps i psykiatrien.

Kvalitetsløft for patienter og medarbejdere

Dansk Sygeplejeråd og Region Hovedstaden er enige om, at aftalen om de nye vikarkorps kan give et kvalitetsløft for både patienter og medarbejdere.

Aftale indgået onsdag

Region Hovedstaden og Dansk Sygeplejeråd har onsdag indgået en aftale, der gælder for de sygeplejersker, der tilknyttes psykiatriens vikarkorps.

Nyt at indgå aftale om vikarkorps

Det er nyt, at psykiatrien i Region Hovedstaden etablerer eller indgår samarbejde omkring vikarkorps – med den nye aftale for vikarer kan ansættelsesprocessen for alvor gå i gang.

Aftalerne er også indgået for de somatiske hospitaler.

Kontinuitet og bedre kvalitet

”Jeg er glad for, at vi har fået en aftale med Dansk Sygeplejeråd. Vi er helt enige om, det er en god idé, at hospitalerne etablerer vikarkorps – for det vil give mulighed for bedre kvalitet og kontinuitet i plejen, når vi knytter vikarerne tættere til de enkelte hospitaler og centre,” siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Jeannette Birkelund og fortsætter:

”Samtidig håber vi, at ansættelse ved vikarkorpsene også kan være ”bagdøren” til fastansættelse ved hospitalernes øvrige afdelinger”.

Dansk Sygeplejeråd tilfreds

Også Vibeke Westh, der er formand for Kreds Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd, er tilfreds.

Aftale giver attraktive vilkår

”Det er væsentligt, at vi med aftalen kan bidrage til en endnu bedre kvalitet på hovedstadens hospitaler. Samtidig sikrer det gode arbejdsvilkår for vikarerne, at de fremover kan arbejde på et fast hospital, som de dermed lærer godt at kende. Og det sikrer bedre arbejdsvilkår for de fastansatte på afdelingerne, at vikarerne kender hospitalet og dets særlige systemer og rutiner,” siger Vibeke Westh. Som også vurderer, at vilkårene i aftalen vil gøre det attraktivt for sygeplejerskerne at være tilknyttet de interne vikarkorps.

Stor søgning og interesse

”Vi oplever en stor søgning og interesse – og nu hvor vi er enige om løn- og arbejdsvilkårene, kan vi kontakte de mange interesserede og komme i gang med at ansætte. Det ser vi frem til”, siger Jeannette Birkelund.

De konkrete løntabeller

De helt præcise løntabeller er klar til offentliggørelse fredag d. 24. april og offentliggøres her på siden i løbet af dagen.

Redaktør