Ny helikopterlandingsplads indviet på Bornholm

Heliporten skal give kortere transporttid og bedre patientsikkerhed.

Transporttiden er afgørende ved livreddende behandling

Få minutter kan være afgørende, når det gælder livreddende behandling. Bor man på Bornholm kan den nødvendige specialiserede behandling være så langt væk som Rigshospitalet. Derfor er det vigtigt at transporttiden er så kort som mulig. Det skal den nye heliport ved Bornholms Hospital, som er finansieret af TrygFonden og Region Hovedstaden, hjælpe til at sikre. ​

Akutte patienter skal have den rette og rettidig behandling

- Baggrunden for, at vi i TrygFonden har givet en donation til etableringen af heliporten, er, at vi ønsker, at flere akutte patienter opnår den rigtige behandling i rette tid, så overlevelsen bliver bedst mulig, siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.

Alvorligt syge sparer turen omkring lufthavnen

Tidligere skulle alvorligt syge eller tilskadekomne bornholmske patienter køres i ambulance til lufthavnen, før de kunne blive fløjet til fx Rigshospitalet. Med den nye heliport er patienterne fremover sikret en mere skånsom og hurtigere transport til den rette behandling.

Finansieret af TrygFonden og Region Hovedstaden

TrygFonden har doneret 8,3 mio. kr. til etablering af Heliport, Bornholms Hospital, som den er navngivet. Region Hovedstaden har suppleret med 4,6 mio. kr. til projektet.

Udkantsområder skal også have hurtig adgang til specialiseret behandling

- Akutberedskabet er en kerneydelse i Region Hovedstaden, og det er til for borgerne, så vi kan redde liv og skabe tryghed. Selvom man bor i et udkantsområde som Bornholm skal man stadig have de bedste muligheder for hurtig og specialiseret behandling, siger næstformand i Region Hovedstaden, Birgitte Kjøller Pedersen, og fortsætter:

Glædeligt at landingspladsen nu er en realitet

Heliporten betyder, at akut og alvorligt syge bornholmere kan komme af sted direkte fra hospitalet uden omladninger og procedurer i lufthavnen. Jeg er ikke i tvivl om, at det er til fordel for patienterne. Derfor glæder det mig meget, at den nu er en realitet, siger Birgitte Kjøller Pedersen.

Øget patientsikkerhed takket være færre flytninger

130 kritisk syge patienter flyves hvert år til Rigshospitalet. Det er patienter, der har brug for hurtig behandling fra specialister. Med etablering af heliporten forbedres patienternes sikkerhed, da de får færre flytninger mellem seng og båre og en kortere tid uden for hospitalets mure.

Mindsker risikoen for komplikationer

- Nu kan vi køre de kritisk syge patienter direkte fra skadestuen og ind i helikopteren. Det er meget vigtigt, da der kan opstå komplikationer i forbindelse med transport af kritisk syge patienter, siger hospitalschef Kurt Espersen, og fortsætter:  

Heliport bringer bornholmerne tættere på specialiseret behandling

For hospitalet og øen er det en virkelig stor gave og en glædelig begivenhed, da vi er kommet ”tættere” på den specialiserede behandling som kan være så afgørende i forsøget på at redde liv, siger Kurt Espersen. 


Yderligere oplysninger:


  • Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf. 3056 3432
  • Birgitte Kjøller Pedersen, næstformand i Region Hovedstaden, tlf. 2965 0846
  • Kurt Espersen, Hospitalschef Bornholms Hospital, tlf. 5690 9301
  • Svend Hartling, Koncerndirektør i Region Hovedstaden, tlf. 48205619
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588
Redaktør