KAG Bipolars indsatser er godt implementeret i ambulant regi, og alle fem F-ACT-teams tilknyttet KAG Bipolar er certificerede. Nu rettes opmærksomheden også mod behandling under indlæggelse. Formålet er at tænke KAG Bipolar ind i hele patientforløbet.
KAG-ledelsen har i efteråret 2021 opstartet et pilotarbejde på PC København. Arbejdet begyndte med en kortlægning af sengeafsnit på Frederiksberg-matriklen for at afklare, hvordan der kan etableres et pilotprojekt for patienter indlagt med bipolar lidelse. KAG-ledelserne overvejer nu sammen med PCKs Centerledelse en model, hvor der etableres samarbejdssengeafsnit på Frederiksberg-matriklen med det ambulante team tilknyttet KAG Bipolar på PC København (Strandboulevarden) i forhold til patienter i teamet.
Indsatserne i de fem ambulante teams tilknyttet KAG Bipolar fortsætter i 2022, bl.a. med kompetenceudvikling af medarbejdere. Den løbende kompetenceudvikling består af:
⦁ månedlig klinisk sparring
⦁ løbende supervision af gruppebaseret psykoedukation
⦁ en årlig temadag for hvert af de fem KAG-Bipolar teams
⦁ en KAG Bipolar årsdag med deltagelse af alle fem teams.
⦁ Halvdagskursus med fokus på medicin og diagnostik
⦁ Introduktionsprogram for nye medarbejdere
Alle fem teams er i 2021 begyndt med gruppebaseret psykoedukation. Både teams og patienter oplever det som en succes. Alle centre, der har haft behovet, har deltaget i et psykoedukationsforløb i Ambulatorium for Affektive lidelser.
KAG Bipolars delmål i 2022:
- 930 patienter er randomiseret til KAG Bipolar forsøget ved udgangen af 2022
- Minimum 180 patienter er randomiseret til Smart Bipolar forsøget ved udgangen af 2022
- Certificeringskursus for medarbejdere på udvalgte affektive sengeafsnit på Frederiksberg matriklen er gennemført
- 30 % af patienterne i teams tilknyttet KAG Bipolar har gennemført psykoedukation
Om KAG Bipolar
Da Region Hovedstadens Psykiatri i juni 2019 besluttede at omorganisere behandlingen af patienter med bipolar lidelse i forbindelse med etablering af KAG Bipolar, besluttede man samtidig at undersøge effekterne af specialiseret og centraliseret behandling versus generaliseret og decentral behandling af bipolar lidelse. Dette undersøger KAG Bipolar.
OM KAG-ledelsen bag KAG Bipolar
Ledelsen bag KAG Bipolar består af professor Lars Kessing (billedet herover, midten), overlæge Ellen Margrethe Christensen (billedet herover, til højre) og afdelingssygeplejerske Birgitte Vejstrup (billedet herover, til venstre).