​Modelfoto

Nye særlige pladser i Frederikssund klar til at tage mod patienter

​PRESSEMEDDELELSE: Fredag den 1. juni åbner Region Hovedstadens Psykiatris nye særlige pladser i Frederikssund officielt. Indtil videre har kommunerne henvist to patienter til det nye sengeafsnit. 

Vent...

​Region Hovedstadens Psykiatris nye særlige pladser i Frederikssund åbner officielt for patienter fredag den 1. juni. Det nye sengeafsnit tilbyder behandlingsforløb på 3-6 måneder og pladserne er tiltænkt patienter med komplekse problemstillinger, og behandlingen vil have fokus på rehabilitering og en stærk recovery-kultur.


- Målet er først og fremmest, at patienternes ofte svære psykiske sygdom og eventuelle misbrug stabiliseres, og at patienternes sociale situation og behov for sociale indsatser afdækkes, siger Jacob Vagner Madsen, der er udviklingschef på Psykiatrisk Center Nordsjælland, som står for driften af de nye pladser.

Jacob Vagner Madsen.png

Udviklingschef på Psykiatrisk Center Nordsjælland, Jacob Vagner Madsen, har været med til at forberede åbningen af de nye særlige pladser i Frederikssund.

To patienter henvist indtil videre

Kommuner i Region Hovedstaden har siden 2. maj haft mulighed for at henvise patienter, der er motiverede og frivilligt gerne vil modtage behandling. Indtil videre er der blevet henvist to patienter, som kommunalbestyrelsen i den pågældende kommune nu skal træffe endelig afgørelse om.
- Vi er naturligvis ærgerlige over, at der ikke er blevet henvist flere patienter. Vores medarbejdere har gjort et stort stykke arbejde for at gøre pladserne klar, og vi er klar til at tage mod de to der kommer. Vi forventer, at de starter i behandling medio juni, siger Jacob Vagner Madsen og fortsætter:

- Der skal indhentes mange informationer om patienterne fra mange forskellige steder, så der kan skabes et så sammenhængende patientforløb som muligt. Det er et tungt og ressourcekrævende arbejde, så der kan godt komme til at gå noget tid, før de næste patienter bliver henvist, uddyber Jacob Vagner Madsen.

Ifølge planen skal der i alt oprettes 47 sengepladser fordelt på tre afsnit. De første 16 pladser åbner den 1. juni i eksisterende bygninger, der tidligere har huset psykiatriske sengeafsnit under Psykiatrisk Center Nordsjælland, Region Hovedstadens Psykiatri. Det tredje afsnit åbner i januar 2019, og i den forbindelse skal der bygges nyt ved siden af de eksisterende bygninger.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor