Nyt informationscenter slår dørene op til viden om psykisk sygdom

”Viden der får dig videre” sådan lyder sloganet for Region Hovedstadens nye PsykInfo - et psykiatrisk informationscenter - som netop har slået dørene op i Rosengården i indre København. Med sin centrale placering tæt ved Nørreport Station er PsykInfo synlig i gadebilledet og som noget helt nyt, kan borgerne gå direkte ind fra gaden og få information, råd og vejledning om psykisk sygdom.
”Vores placering skal ses som en udstrakt hånd til alle borgere i hovedstadsregionen: Det her handler om formidling, ikke om behandling. Vi er synlige i gadebilledet for aktivt at medvirke til afstigmatisering af psykisk sygdom og psykiatri. - PsykInfoen er et sted, hvor man får et godt råd og tager den viden med sig videre”, fortæller Anette Echwald, leder af PsykInfo.

Aftabuisering og oplysning

Målet er netop, at PsykInfo skal være en aktiv og synlig deltager i aftabuiseringen af psykisk sygdom. PsykInfos fire medarbejdere står klar til at fortælle om psykiske sygdomme; om symptomer, årsager, behandlinger og om at leve med psykisk sygdom. Og om teknologi, forskning og recovery, som der bliver arbejdet meget med i psykiatrien: ”På den måde skal vi skabe mere åbenhed om psykisk sygdom og psykiatrisk behandling”, siger Anette Echwald.

Udover at henvende sig til borgere, brugere og pårørende i regionen, vil PsykInfos tilbud og aktiviteter også være rettet mod fagfolk, som kunne have brug for viden om psykisk sygdom i forbindelse med deres arbejde. Anette Echwald ser frem til at samarbejde med bl.a. bruger- og pårørende organisationer, som deler samme dagsorden om at udbrede kendskabet til psykisk sygdom:

”Vi skal have manet skræmmebillederne i jorden. Derfor forventer jeg også, at vi kommer til at afvikle forskellige arrangementer og events i samarbejde med blandt andre bruger- og pårørendeorganisationer, og det ser vi i høj grad frem til”, understreger Anette Echwald.

Rullende PsykInfo

PsykInfo bliver også synlig i landskabet, når kampagnebussen ruller af sted for at møde borgere i hele regionen – bl.a. ved events, festivaler og sportsbegivenheder.

”Vi skal være psykiatriens åbne ansigt og udstrakte hånd til borgerne i regionen”, slutter Anette Echwald.​​​

Redaktør