PODCASTS: Tips til, hvad du kan lytte til henover sommeren

​​Kan du lide at lytte til podcasts, når du går eller løber en tur, kører i tog eller gør rent? Her får du anbefalinger til podcasts om forskning, psykisk sygdom, historie og aktualitet. 

Vent...

Podcast: Videnskabens veje

Videnskabens veje er en podcastserie, der går tæt på den forskning, der foregår i Region Hovedstadens Psykiatri. Hør forskellige forskere fortælle om deres forskningsområder, og hvad det kan betyde for fremtidens behandling i psykiatrien. 
Region Hovedstadens Psykiatri 

De pårørendes stemme - "...på listefødder"

“Mine antenner var tændt næsten alle døgnets timer...” /Stemmer indefra/ fortæller historien fra Sophie Espes podcast, “Jeg er også pårørende”, hvor hun i første episode fortæller om sin egen oplevelse som pårørende til en mor med paranoid skizofreni. I mange år fokuserede Sophie på at passe på sin mor, men glemte at passe på sig selv. Da hun selv blev ramt af en spiseforstyrrelse og en depression, tænkte hun, at hun ikke havde lyst til at skabe flere problemer i familien. Nu håber hun på, at podcastserien kan få andre til at føle sig mindre alene og turde tale om, hvordan det er at være pårørende …
hearHEAR podcast network (2020)

Skizofreniens stemmer - "Møder du mig på gaden, kan du ikke se det på mig..."

Frank bliver hentet af sin storebror og kørt til psykiatrisk skadestue i Roskilde. Han bliver lukket ind, får en samtale og noget beroligende. “Frank, du er paranoid skizofren.” I første episode af /Skizofreniens stemmer/ kommer du med ind på en psykiatrisk skadestue i Roskilde. Du kommer med på første del af Franks recoveryrejse. En rejse, der starter på Franks efterskole … 
hearHEAR podcast network (2020)

/Stemmer indefra/

Lyt til flere /Stemmer indefra/ - podcasts, der sætter stemmer bag diagnosekoderne ved at fortælle historier fra det virkelige liv. 
hearHEAR podcast network 

PODCAST Corona: Viral depression 

24 spørgsmål til professoren med videnskabsjournalist Lone Frank. I denne udsendelse forudser professor i klinisk medicin, Søren Dinesen Østergaard, at pandemien vil give flere symptomer hos psykisk syge og skubbe en gruppe raske ud over kanten til især depression. 
Weekendavisen – 24 spørgsmål til professoren (2020)

Videnskabelig podcast: Børn og unge med OCD

Kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe børn og unge med OCD med at udsætte eller helt undgå deres tvangshandlinger, og langtidsudbyttet af behandlingen er bedre, end man hidtil har troet. I denne udgave af Ugeskrift for Lægers Videnskabspodcast kan du møde professor og overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, Per Hove Thomsen, der fortæller om symptomer, involvering af forældre samt terapeutisk og medicinsk behandling af børn og unge med OCD.
Ugeskriftets Videnskab (2020)

Videnskabelig podcast: ECT-behandling

Det er mere end 80 år siden, at den første ECT-behandling blev foretaget, men "elektrochok" er stadig omgærdet af en vis mystik. I denne udgave af Ugeskriftets Videnskabspodcast kan du høre mere om udviklingen af og behandling med ECT – hør bl.a. psykiater Hans Mørch Jensen, Psykiatrisk Center Amager.
Ugeskriftets Videnskab (2020)

Kønsforskelle i hjernen og andet ‘neuro-sludder’: Hvorfor er hjerne-myter svære at slå ihjel?

Der findes masser af sejlivede myter om hjernen. Vi mennesker er nemlig særligt modtagelige for fejlinformation, når hjernen bringes på banen.
Videnskab.dk Podcast (2020)

Frys, flygt eller angrib: Forstå delir

Sådan reagerer hjernen instinktivt hos mange delirøse patienter. Først skærmer sygeplejersker dem, men hvad gør man så bagefter? Hvad stiller man op hos delirøse patienter, som er konfuse og kede af det, men som er svære at yde sygepleje til? Det får du et bud på i denne udgave af Sygeplejerskens Podcast, hvor du kan komme med på et lynkursus i verbale og nonverbale redskaber til håndtering af patienter med delir.
Sygeplejersken Podcast, Fagbladet Sygeplejersken / Dansk Sygeplejeråd (2020)

De store stærke mænd

Mænd søger ofte ikke hjælp, fordi de helst vil klare problemerne selv. Det betyder, at tre gange så mange mænd begår selvmord. I denne episode fortæller fire 'EN AF OS'-ambassadører om livet som mand og en anderledes håndtering af mental sundhed end kvinder. Det sker igennem en spændende dialog, som bliver understøttet af Svend Aage Madsen, som er chefpsykolog på Rigshospitalet og ekspert i mænds sundhed.
PsykInfo i Region Midtjylland (2020)

God sommer!
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor