Politiken-journalist vinder Cavling-prisen for reportageserie fra børne- og ungdomspsykiatrien

​Journalist Anders Legarth Schmidt vinder den mest prestigefyldte journalistiske pris for sin reportageserie fra B 204 på BUC, hvor han gennem en uge fulgte hverdagen for indlagte unge.

Vent...

​I en reportageserie på otte kapitler beskrev Anders Legarth Schmidt livet som indlagt teenager på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204 i Glostrup. Serien er nu blevet hædret med den mest prestigefyldte pris i dansk journalistik - Cavling-prisen.


- Han fortæller loyalt om hverdagen for både de indlagte og de ansatte, beskriver ikke kun i øjenhøjde, men lytter, forstår og er til stede på en måde, der giver en enestående adgang til de unges tanker og følelser. En tillid, der kun kan opnås ved stor journalistisk dygtighed og en særlig evne til at skabe fortrolighed med kilderne,  lyder det i Cavling-komitéens begrundelse.

- Bag historien ligger fortællingen om den store stigning i antallet af unge med adhd, autisme, angst og depression. Anders Legarth Schmidt er ikke på jagt efter årsagen. Han vil bare forstå de unge på deres egne præmisser, fortsætter komitéen.

Anders Legarth Schmidt har tidligere været nomineret til Cavling-prisen tre gange. Men det er første gang, han vinder.

Beøsget på B 204 fandt sted over en uge i februar måned 2020, men pga. corona-pandemiens udbrud i marts, blev reportageserien rykket til juni. 

Der skal lyde et stort tillykke til Anders, men samtidig også en stor tak til de seje og modige unge på B 204, der gennem deres historie har været med til at åbne dialogen og bryde tabuet om psykisk sygdom. Endelig skal der også lyde en stor tak til medarbejderne på B 204 og ledelsen for BUC, der gjorde det muligt at invitere Anders indenfor. 

Du kan læse hele reportageserien her, hvis du er abonnent på Politiken. Vi har desværre ikke mulighed for at lægge artiklerne op her, da det er et brud på ophavsretten. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor