Pressemeddelelse

Ny hjemmeside til voksne krænkere skal hjælpe børn.
brydcirklen.dk hedder den nye hjemmeside, der skal få voksne med seksuelle fantasier om børn til at søge hjælp, før de begår overgreb.

Bag de fleste seksuelle overgreb på børn står en voksen, som igennem længere tid har haft seksuelle fantasier om børn. Nu skal målrettet kommunikation få potentielle krænkere til at søge hjælp, før de når så langt, at de begår overgreb på børn.

- Den bedste hjælp vi kan give ofre, er i virkeligheden at sørge for, at krænkerne får hjælp til at håndtere deres fantasier om børn, før overgrebet er begået, siger Ellids Kristensen, overlæge på Sexologisk Klinik i Region Hovedstadens Psykiatri.

Bag hjemmesiden står Red Barnet, Region Hovedstadens Psykiatri og Janus Centret. På hjemmesiden kan voksne med seksuelle fantasier om børn finde råd og vejledning – og blive motiveret til at søge hjælp via en anonym telefonrådgivning.

- Internettets muligheder for at se børnepornografiske billeder og film virker desværre tiltrækkende på en gruppe mennesker. Mange af dem oplever en form for afhængighed, de ikke selv kan ændre på, selvom de i første omgang tager afstand fra indholdet i billederne. Det er oplagt, at denne gruppe skal have hjælp til at bryde cirklen for at undgå, at de på et tidspunkt søger at udleve det, de ser på billederne, siger Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet.

Bryd stigmatiseringen

En vigtig præmis for målgruppens motivation til at søge hjælp er, at de ikke føler sig stigmatiseret fra starten.

- Unge og voksne med seksuelle fantasier om børn er en yderst stigmatiseret gruppe i samfundet. Men vi er nødt til at bryde med stigmatiseringen, hvis vi vil have fat i dem, inden de udlever deres fantasier. Derfor forsøger hjemmesiden - i sit sprog og udformning - at møde disse voksne, ikke som uhyrer uden for rækkevidde – men som mennesker, der har et alvorligt problem og derfor har brug for hjælp, siger Mimi Strange, centerleder for Janus Centret.

I lande som f.eks. Tyskland og England har man stor succes med annoncekampagner og anden kommunikation målrettet voksne med seksuelle fantasier om børn.

- På mange andre områder i det danske social- og sundhedssystem har vi set, hvor vigtigt det forebyggende arbejde er. Nu er tiden kommet til også at gå forebyggende til værks over for seksuelle krænkelser, siger Ellids Kristensen.


Læs mere på:

www.brydcirklen.dk


For yderligere kommentarer:

Kuno Sørensen, Red Barnet

: 25 14 00 69

Ellids Kristensen, Sexologisk Klinik

: 35 45 76 57

Mimi Strange, Janus Centret

: 33 69 03 69

Redaktør