Psykiatri i et cirkustelt

55 sygeplejestuderende brugte i sidste uge tre dage på at lære det psykiatriske speciale bedre at kende. På Region Hovedstadens Psykiatris Sommerskole 2012 var auditoriet vanen tro skiftet ud med et stribet cirkustelt med udsigt over Roskilde Fjord.

”En inspirerende, hyggelig, dejligt anderledes og helt igennem positiv oplevelse”. Sådan lyder en af tilbagemeldingerne efter tre dages psykiatrisommerskole i Roskilde. Det er tredje år i træk, at Region Hovedstadens Psykiatri og regionens sygeplejeskoler inviterer sygeplejestuderende til at lære det psykiatriske speciale bedre at kende.

Faglig festival

Programmet for den tre dage lange sommerskole indeholdt i år faglige oplæg om symptomer på psykisk sygdom som stemmehøring, misbrug og selvskade. De teoretiske indlæg blev fulgt af personlige historier om oplevelsen af at leve med psykisk sygdom og misbrug, stemmehøring eller selvskade.

- Fagligheden er i højsædet, programmet nyt og spændende og oplæggene leveres af inspirerende, professionelle fagfolk. De personlige beretninger er en øjenåbner for, hvordan det er at leve med en psykisk sygdom og komme positivt ud på den anden side. Det har givet mig så meget ekstra brugbar viden, fortæller sygeplejestuderende Anne Gram Kornerup, der deltog i årets sommerskole.

Anderledes saltvandsindsprøjtning

Ud over det faglige input er det også formålet, at sommerskolen skal bidrage til fællesskab og forbindelser mellem de deltagende. Derfor er der et socialt program ved siden af det faglige, ligesom deltagerne bor i en teltlejr sammen. De alternative rammer skal bryde sædvane og i det hele taget bidrage til en anderledes oplevelse.

Sygeplejestuderende Kristine Bruun Jørgensen:

- Man møder andre sygeplejestuderende med interesse for psykiatri, og man er sammen om det der rør sig inden for psykiatrien på en ny og anderledes måde. Når man har været på sommerskole, skal man helt sikkert hjem og fortælle sine medstuderende om alt det, man har lært, og alt det, de gik glip af!

Fakta

Region Hovedstadens Psykiatri afholder sommerskole hvert år i uge 34 i august måned.

Tilmelding kan foretages fra 1. maj og 4 uger frem på: Tilmeldingen er lukket

Redaktør