Psykiatrien er nu på Sundhedsplatformen

​Fredag aften og natten til lørdag blev de sidste patientdata overført fra det gamle IT-system til det nye. Det betyder, at Region Hovedstadens Psykiatri nu officielt er gået over til at bruge Sundhedsplatformen. 

​Helt præcist klokken 03.00 lørdag den 20. maj blev der givet grønt lys til at tage den fælles, elektroniske patientjournal i brug. 


- Jeg er lettet over og meget tilfreds med, at vi nu er på Sundhedsplatformen. Jeg vil gerne sige stort tak til alle for at have bidraget til en flot overgang, siger vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Peter Treufeldt.

20160119TB_RegionH_PeterTreuÔÇïfeldt06.jpg

Skal lære Sundhedsplatformen at kende

Udover psykiatrien gik Bispebjerg og Frederiksberg Hospital sammen med Steno også på Sundhedsplatformen i nat. Overgangen fra det gamle system til det nye er blevet forberedt gennem lang tid, og fordi psykiatrien var et af de sidste hospitaler til at implementere den nye, elektroniske platform, så har de kunne lære af de somatiske hospitaler i regionen.

Alligevel er der meget at lære for psykiatrien, mener Peter Treufeldt.

- Den kommende tid vil vi få glæde af vores forberedelser, men det er også først nu, at vi for alvor skal lære Sundhedsplatformen at kende. Vi skal have de nye arbejdsgange til at fungere til gavn for både medarbejdere og patienter i psykiatrien.

En vigtig milepæl

For at sikre den bedst mulige overgang til Sundhedsplatformen, er der oprettet et fælles kommandocenter i uddannelsescenteret på Bispebjerg Hospital. Her var regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S) med, da de tre sidste hospitaler i Region Hovedstaden i nat blev koblet på den nye, elektroniske patientjournal.  
Sophie Hæstorp go live nat.JPG

-Vi har nået en vigtig milepæl i dag. Det har været spændende, det har også været hårdt, og det vil det nok være en rum tid endnu. Vi er ikke færdige. Men skal vi ikke glæde os over, at vi er nået hertil nu den 20. maj 2017, sagde Sophie Hæstorp.

Læs mere om Sundhedsplatformen her.Redaktør