​​

Psykiatriens filmfestival: Samtaler og film, du ikke må gå glip af

Tre skarpe anbefalinger til film og panelsamtaler til psykiatriens egen filmfestival Don't Fear the Weird, der bliver skudt i gang mandag den 13.-16. november i Cinemateket.

Vent...

Vi har bedt festivalleder Caroline Osander give dig tre bud på, hvad du ikke må misse til filmefestivalen Don't Fear the Weird:

- Det er jo en næsten umulig opgave, fordi der er så meget godt! Alene stemningen til festivalen er helt særlig. Så lov mig at tjekke hele programmet ud og kom og vær med. Og husk, at alle talks er gratis. MEN her er mine tre bud:

1.TALK: At spæ​ne mod afgrunden


Rygraden i festivalen er en masse modige mennesker, der inviterer os indenfor i deres erfaringer med et liv med psykisk sygdom. Du kan møde to af dem her, Sofie og Farah, til en omsorgsfuld samtale om, hvordan misbrug kan virke som en tillokkede vej til at få det bedre, men sjældent er det. Og hvordan de begge har fundet bedre veje til at mestre livet. 

2.TALK: Tabuer ​​om psykisk sygdom i elitesport

​Det er så vigtigt, at vi får sat fokus på mental sundhed og psykisk sygdom i højpræstationsmiljøer. Der er så meget, der skal kastes lys på, og vi har et stærkt panel til at hjælpe os, med blandt andre, Kasper Hvidt, tidligere målmand på herrelandsholdet i håndbold. 


3.FILM: 'Rastløs'

Den her film er så rørende og stærk. Om en kunster og familiefar med bipolar lidelse, der både begejstrer sin familie med sin opfindsomhed og gør livet svært for dem, han elsker. Og husk, at du før filmen kan møde podcastvært Thurea Al-Rahbi til en samtale om hendes liv med en bipolar lidelse.  

- Og så har vi jo Diêm Camille på forsiden, som jeg helt klart vil anbefale komme og lytte til. Diêm fortæller åbenhjertigt om at balancere en karriere som skuespiller og manuskriptforfatter med angst og OCD.

Og hov, så blev det vist også til fire anbefalinger!

​ 

Festivalen er arrangeret i samarbejde med Foreningen Outsideren og Cinemateket.   

Kom og vær med den 13.-16. november i Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh. K.

Husk at alle talks og film-events i biografsalen kræver billet (også de gratis).

Gratis talks i Asta Bar kræver ikke billet. 

Følg festivalen på Facebook og hjælp os med at sprede budskabetRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor