Rådgiverholdet til Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er på plads

​Seks hold af bygherrerådgivere er nu valgt til de første delprojekter på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. De valgte har alle specialiserede kompetencer til deres del af det komplekse byggeprojekt med et samlet budget på 4 mia. kr.

Parkeringshus, psykiatri, somatik, laboratorie- og logistikbygning, byggeplads og gennemgående bygherrerådgiver. Hver opgave, sin rådgiver. Sådan har bygherreorganisationen bag Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg valgt at gribe den store opgave an, og nu er de seks første bygherrerådgivere på plads.

"Det er ikke sikkert, at det er de samme rådgivere, som er skarpe på parkeringshuse og på psykiatri. Derfor har vi valgt at dele vores store projekt op i mindre bidder. Nu står vi formidabelt rustet med et hold af specialiserede bygherrerå​dgivere til hvert delprojekt," fortæller byggechef Vagn Risby Mortensen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Minimerer spildtid

Projektet indebærer 121.000 nybyggede kvadratmeter og renovering af 89.000 kvadratmeter på det 26 hektar store hospitalsområde frem til 2025. Regeringens kvalitetsfond finansierer byggeriet med 2,95 mia. kr. og Region Hovedstaden med 1,03 mia. kr.​​

"Nogle vil måske påpege, at det er dyrt med alle de rådgivere, men jeg tror på, at det er billigere, at vi vælger specialiserede rådgivere til de enkelte delprojekter i stedet for én stor totalrådgiver. På den måde får vi mindre spildtid på projektet," vurderer Vagn Risby Mortensen.

Opgaver til alle

Selvom der nu er valgt seks bygherrerådgivere, kommer der fortsat mange opgaver i udbud. Næste skridt er udbud af entreprisen på laboratorie- og logistikbygningen. Og den store opgave, som mange venter på i spænding, er projektkonkurrencen om det store, somatiske hospital. Den løber af stablen i foråret 2014, og prækvalifikationen begynder i efteråret 2013.

"Det er selvfølgelig en god idé at have kendskab til sundhedsvæsenet, hvis man skal byde på en opgave hos os. Men vi kommer til at have opgaver til mange typer af virksomheder lige fra de tunge hospitalsplanlæggere til specialister i renovering af fredede bygninger," forsikrer Vagn Risby Mortensen.​

Redaktør