Regeringens nye psykiatriplan præsenteret: Vil styrke indsatsen for både børn og voksne

​​Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) præsenterede i dag regeringens nye psykiatriplan frem mod 2025, og den bød på flere forslag til at styrke indsatsen for både børn, unge og voksne

Vent...
​Regeringens psykiatriplan hedder ”Vi løfter i fællesskab” og indeholder i alt 43 initiativer fordelt på seks indsatsområder (se faktaboks til højre). I alt foreslår regeringen at afsætte 2,1 mia. kr. over de næste fire år til at løfte psykiatrien. 

Blandt de vigtigste punkter er en styrkelse af den tidlige og forebyggende indsats over for både børn og voksne og de sværest syge børn og voksne. Derudover skal kompetencerne hos personalet løftes og kvaliteten af tilbuddene i socialpsykiatrien og sammenhængen i behandlingsforløbene på tværs af sektorer øges. Psykiatriplanen indeholder også enkelte forslag om retspsykiatrien, som foruden et forslag om private behandlingsmuligheder for ambulante retspsykiatriske patienter, er et område regeringen vil granske yderligere.

Derudover er der fokus på at styrke forskningen i psykiatrien samt styrke den faglige kvalitet gennem opdatering af de Nationale Kliniske Retningslinjer og brugen af smart teknologi i behandlingen. Endelig er rekruttering også et punkt i planen, og her vil regeringen konkret etablere en arbejdsgruppe om rekruttering med henblik på at tiltrække flere medarbejdere til psykiatrien.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden og forkvinde for Social- og psykiatriudvalget i Danske Regioner, Sophie Hæstorp, er umiddelbart positiv overfor regeringens nye psykiatriplan.

- Det er glædeligt, at regeringen er enige med regionerne i behovet for at styrke den tidlige og forebyggende indsats til både børn og voksne med psykiske lidelser, siger hun i en nyhed på Danske Regioners hjemmeside, og fortsætter:

- Svært syge patienter har behov for gode intensive tilbud med tilstrækkeligt personale, gode aktiviteter og stor tværfaglighed. Danske Regioner deler ambitionen om at hjælpe de sværeste syge, hvilket også afspejles i vores egne psykiatriudspil fra foråret og efteråret 2018, siger hun med henvisning til den psykiatriplan, som Danske Regioner selv kom med tidligere på året.

Alle partier i Folketinget er enige om, at der er behov for at styrke psykiatrien, men nu er det op til regeringen at indkalde de øvrige partier til forhandlinger om en endelig aftale for en ny psykiatriplan. Hvis regeringen vælger at indkalde Folketingets øvrige partier til forhandlinger, kan der komme ændringer i de initiativer, som regeringen har foreslået. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor