Region Hovedstaden får første professor med fokus på sundhedsfremme og psykiatrisk sygepleje

​Den 1. april tiltræder Julie Midtgaard som ny klinisk professor på Københavns Universitet og forskningsleder på Psykiatrisk Center Glostrup. Julie er tværfagligt bredt orienteret og hendes forskningsfokus vil blive sundhedsfremme, recovery og pleje af patienterne.

Vent...

​Julie Midtgaard ser frem til at begynde i den nye stilling på PC Glostrup den 1. april.

​- Den tværfaglige pleje af patienterne og deres egen forståelse af sygdomsforløb er essentiel for psykiatriske patienters mulighed for at komme sig ovenpå deres psykiske sygdom. Men vi har brug for mere viden om, hvordan vi bedst kan støtte patienter i denne proces – bl.a. gennem forebyggelse af social eksklusion og beskyttelse af patienternes fysiske helbred; her er fokus på understøttelse af mestring og recovery helt central, siger Julie Midtgaard.


Julie Midtgaard er uddannet og autoriseret psykolog, og har bred erfaring indenfor forskning i rehabilitering, sundhedsfremme og forebyggelse på tværs af medicinske specialområder, herunder psykiatrien. Den viden vil hun bruge i den nye stilling, hvor hun blandt andet skal opbygge et forskningsmiljø for psykiatrisk sygepleje.

- Jeg har i min forskning haft fokus på at udvikle, evaluere og implementere ikke-farmakologiske, komplementære behandlingsformer, der kan være med til at fremme mental sundhed. Den erfaring vil jeg bygge videre på, når vi skal opbygge et stærkt forskningsmiljø i psykiatrisk sygepleje i Glostrup.

Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri med ansvar for det sygeplejefaglige, Anne Hertz, er glad for, at den tværfaglige forskning i psykiatrisk sygepleje nu bliver styrket med ansættelsen af en ny forskningsleder og professor.

- Sygeplejersker er den største faggruppe i psykiatrien, men forskning inden for psykiatrisk sygepleje er sparsom, og det skal Julie være med til at lave om på. Vi ved, at stærke forsknings- og udviklingsmiljøer på sigt kommer patienterne til gavn og samtidig er med til at tiltrække engagerede og kvalificerede medarbejdere, så det er naturligvis også ambitionen med ansættelsen af en forskningsleder og professor i psykiatrisk sygepleje, lyder det fra Anne Hertz.

Julie Midtgaard kommer til at samarbejde med forskergruppen på Psykiatrisk Center Glostrup, hvor hun også får sin daglige gang. Centerchef Mette Bertelsen Fredsgaard glæder sig til at byde Julie velkommen til centret, hvor hun vil passe godt ind i forskergruppen.


- Vi har en stærk forskningstradition med højt niveau og stor faglighed i Glostrup. Samtidig er der interesse for forskning på tværs af alle faggrupper - bl.a. på grund af tilgængeligheden til vores kliniske professorer. Denne interesse bliver kun styrket med ansættelsen af Julie og bl.a. derfor er hun og Psykiatrisk Center Glostrup et godt match, siger centerchef Mette Bertelsen Fredsgaard.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor