Region Hovedstadens Psykiatri inviterede medicinstuderende til deltagelse i Nordisk Psykiatrikongres

​I sidste uge blev den 31. Nordic Congress of Psychiatry afholdt i Tivoli Kongrescenter i København med Dansk Psykiatrisk Selskab som vært. Ved den lejlighed var en gruppe medicinstuderende inviteret med af vicedirektør for Region Hovedstadens Psykiatri Peter Treufeldt. Scroll ned i artiklen for at se billeder derfra.​

​Medicinstuderende til Nordic Congress of Psychiatry

Nordic Congress of Psychiatry er en international konference om den nyeste forskning inden for psykiatrien og afholdes hvert 3. år på skift i de nordiske lande. Bag konferencen er de nationale psykiatriske selskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island samt de baltiske lande Estland, Letland og Litauen.

Kongressen bød på mange spændende symposier, plenar-forelæsninger, foredrag og posters, der præsenterede de seneste nyheder indenfor forskning og uddannelse. Som noget nyt i år var der desuden et "Early Career" – spor med symposier og workshops med særligt fokus på yngre lægers behov.

Derfor var femten medicinstuderende inviteret med af vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri Peter Treufeldt:

"Det er en oplagt mulighed for medicistuderende med interesse for psykiatri at deltage i kongressen, hvor de kan udforske de to psykiatriske specialer nærmere og måske vælge deres fremtidige karriere"

Ti af de femten frie pladser gik til de psykiatriske centre i Region Hovedstadens Psykiatri, som selv udpegede de medicinstuderende, som de vurderede havde særlig interesse for psykiatri. De resterende fem pladser gik til medlemmer af studentergruppen PMS "Psykiatrigruppen for medicinstuderende" på Københavns Universitet. 

Som en af de deltagende medicinstuderende Simon udtrykte det, var det interessant at få et indblik i de karrieremuligheder, der er som forsker i psykiatrien:

"Det er inspirerende og motiverende at høre om. Både det der med, hvordan man kan sidde med sit eget forskningsprojekt, men også det der med, hvad det kan ende ud med."

Han blev bakket op af den medicinstuderende Erika, som også var glad for at høre om den udvikling, der er inden for de psykiatriske specialer: 

"Det er rigtigt spændende og høre om hvad man forsker i øjeblikket, og hvad der er oppe i tiden."

Scroll ned og se billeder af de medicinstuderende i Tivoli Kongrescenter, hvor fotografen fangede dem i frokostpausen om tirsdagen:

tivoli indgang.jpg

Indgangen til kongressen


I frokostpausen fyltes den store hall med kongresdeltagere


De medicinstuderende var inviteret med af Region Hovedstadens Psykiatri


De studerende er henholdsvis ansatte i Region hovestadens Psykiatri...

2 medicinstuderende.jpg

...og medlem af foreningen Psykiatrigruppen for Medicinstuderende


3 medicinere.jpg

Redaktør