Rejsegilde på ’Udsigten’ - fremtidens retspsykiatri på Sct Hans

​Man er nu midtvejs med det store byggeprojekt, der skal danne ramme om fremtidens retspsykiatri på Psykiatrisk Center Sct. Hans.

Vent...


​'Udsigten' har man på PC Sct Hans. døbt Region Hovedstadens nye retspsykiatri i Roskilde – og ved rejsegildet torsdag d. 13. juni fik man syn for sagn.

Det blev afholdt midt i den rå beton – med taler, solskin og frankfurtere der blev skyllet ned med iskolde Cocio´er.

Nøjagtigt fjorten måneder efter første spadestik kunne håndværkere og Region Hovedstadens Psykiatri fejre, at det 21.000 etagemeter store råhus er ved at være rejst. Det ses nu tydeligt, hvordan det over alt fra det terrasserede byggeri bliver udsigt over det smukke kulturlandskab ved Sct. Hans og ud over Roskilde Fjord.


Direktør for Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund byder velkommen

Time-lapse

"Dette byggeri har været undervejs i ti år. Efter vi har talt om det i alle de år, er det fantastisk at se det rejse sig og blive til virkelighed. Jeg ved, at det er en vanskelig byggegrund. Da vi tog første spadestik var jorden stenhård, og i vinter har I kæmpet med regn og pløre. Alligevel har I formået at holde tidsplanen", sagde formand for den politiske følgegruppe til byggeriet, Finn Rudaizky.


Formand for den politiske følgegruppe til byggeriet, Finn Rudaizky.

Projektleder fra Region Hovedstadens, Psykiatri Mogens Hedegaard Andersen, fulgte op: "I har lavet et fremragende stykke arbejde. Jeg har set jer hjælpe hinanden, skubbe på og få processen til at glide. Stor tak til jer alle", sagde projektlederen – og kvitterede med en gave til alle håndværkere fra bygherren, Region Hovedstadens Psykiatri: En ti minutter lang time-lapse droneoptagelse af byggeriets tilblivelse, "så I kan vise jeres børn og børnebørn, hvad I har været med til at bygge".


TIMELAPS: Gå til artikel med timelaps ved at trykke på billedet.

Færdigt i 2021

Nybyggeriet skal efter planen klar står til indflytning i første kvartal 2021, hvor retspsykiatrien på PC Sct. Hans kan rømme sine utidssvarende rammer i det 140 år gamle østhospital.

Projektet er ét blandt en hel stribe byggeprojekter, hvorved Region Hovedstaden i disse år fornyer regionens hospitaler for i alt 15 mia. kr. Byggeriet i Roskilde har et budget på 700 mio. kr., som staten medfinansierer.

Læs mere på byggeriet s hjemmeside – www.nrsh.dk

Billeder fra dagen:
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor