Søren Magnussen og ’Frirum i psykiatrien’ får SINDs samfundspris

​Projektleder på ’Frirum i psykiatrien’, Søren Magnussen, modtager SINDs Samfundspris for sit nyskabende arbejde for patienter på intensive afsnit på Psykiatrisk Center København.

Vent...

Søren Magnussen står bag projekt 'Frirum i psykiatrien'. At male sten er blot ét af de mange aktiviteter, han laver med patienterne.

​Hvert tredje år uddeler Landsforeningen for psykisk sundhed, SIND, deres samfundspris. Prisen gives til en person, som har gjort noget særligt for andre, og i år går prisen til Søren Magnussen, der er projektleder på ’Frirum i psykiatrien’ på Psykiatrisk Center København. Stort tillykke til Søren med den flotte pris!
 


Søren Magnussen har selv en fortid som patient i psykiatrien, og det var her han fik idéen til projektet. Projektet bringer aktiviteter som musik, maleri, spil, kagebagning, havearbejde og meget mere ind til patienterne på de lukkede sengeafsnit ved Rigshospitalet og i Gentofte. 

SIND fremhæver, at projektets mange forskellige aktiviteter bringer aktivitet, glæde og håb ind på afdelingerne, og samtidig er en del af motivationen for at give Søren Magnussen samfundsprisen, at han flere gange dagligt er med til at nuancere omverdenens billede af hverdagslivet på de lukkede psykiatriske afdelinger – bl.a. gennem sin Facebook-profil, hvor han har over 5.500 følgere. 


I SINDs pressemeddelelse står, at ”Søren Magnussens projekt har engageret mange mennesker udenfor de lukkede psykiatriske sengeafsnit, der gerne vil være med til at give håb til nogle af de allermest syge. Fx har flere end hundrede musikere stillet eller lovet at stille gratis op til de to ugentlige koncerter på de lukkede afdelinger. Andre hjælper med planter til haverne, hunde der skal luftes eller garn til strik og hækling. Aktiviteterne drives af ansatte og af patienter, der har fundet kræfter til at hjælpe andre.”

SINDs Samfundspris gik i 2015 i øvrigt til TV-værten Anders Lund Madsen, der den seneste måned har været aktuel med tre programmer om selvmord på DR 1. 

Som om SINDs samfundspris ikke er nok, så er Søren Magnussen og projekt 'Frirum i psykiatrien' også lige blivet nomineret til HOME-prisen, der hylder lokal stolthed. Læs mere om HOME-prisen her, men allervigtigst: Stem på Søren Magnussen og 'Frirum i psykiatrien' HER.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor