Sct. Hans Løb for 20.gang

Sct. Hans Løbene gennemføres i år for 20. gang. 1200 brugere løber i dag

For mange patienter med psykisk sygdom er SCT. HANS LØBENE et højdepunkt. Der ses frem til dagen med glæde og forventning, og deltagelsen har betydning for fysisk og psykisk velvære langt ud over den ene dag, løbet finder sted.

SCT HANS LØBENE afvikles den 3. september 2013. Der er deltagere fra hele landet, som vil gennemføre enten 2 km-, 5 km- eller 10 km-ruten.

Dagen bliver en festdag for psykiatrien med skovtursstemning, rockmusik og udsigt over Roskilde Fjord.

Interessen for løbene har været stadigt stigende år for år og på mange psykiatriske afdelinger, distriktspsykiatriske centre og psykiatrisk bocentre forberedes løbene gennem regelmæssig løbetræning i foråret og sommeren, og det udgør et spændende og opmuntrende element i behandlingen.

Mange behandlingssteder møder samlet op og gør løbet til en udflugt. Patienter i meget forskellig træningstilstand deltager, og enhver kan gennemføre løbet i sit eget tempo. Nogle er virkeligt hurtigløbere, mens andre går løbsruten igennem i rask tempo, med rollator eller kører i kørestol.

Efter løbene er der medaljer til alle og præmieuddeling og det fantastiske rockorkester Wild and Gentle fra Psykiatrisk Center Sct. Hans underholder under hele arrangementet.

Løbene afvikles i den vestlige ende af Psykiatrisk Center Sct Hans i Roskilde, skilte viser vejen.

Redaktør