Stadig færre mennesker i Region H fikseres med bælte

​Pressemeddelelse: Region Hovedstadens psykiatriske centre nærmer sig målet om en halvering af bæltefikseringer. Det fremgår af nye tal fra Sundhedsstyrelsen over udviklingen i brugen af tvang fra 2017 til 2018. 

Vent...

​Politikerne i Region Hovedstaden har ad flere omgange prioriteret penge til at nedbringe brugen af tvang yderligere. Senest i budgettet for 2019, hvor der blev afsat 4 mio. kr. til at udvide indsatsen med såkaldte interventionsteams, som består af to ansatte, der kan tilkaldes til centrets øvrige afsnit i situationer, hvor der er risiko for tvang.

”Ingen mennesker ønsker at blive fikseret med tvang, hvis det kan undgås. Tallene viser, at vi er blevet bedre til at inddrage patienterne, så de selv er med til at bestemme, hvordan personalet skal håndtere dem i tilfælde, hvor de er udadreagerende.  Det er et område vi politikere prioriterer rigtig højt,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Infografik - Udviklingen i antal bæltefikseringer 2014-2018.jpg

Målet er at halvere udgangspunktet fra 2013, hvor 6,8% af de indlagte patienter blev bæltefikseret, så det i 2020 maksimalt er 3,4% af de indlagte patienter der oplever at blive bæltefikseret. 

De gode erfaringer deles

”Vi er tæt på en halvering og samtidig har vi oplevet et fald på næsten alle andre målpunkter i forhold til bæltefikseringer – både siden 2017 og siden Sundhedsstyrelsen begyndte at følge brugen af tvang i 2014,” forklarer vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Anne Hertz, og fortsætter:

”Den positive udvikling er bl.a. et resultat af, at de gode erfaringer med at nedbringe tvang er blevet delt på tværs af vores psykiatriske centre. Jeg tror derfor på, at vi sammen kan hjælpe hinanden helt i mål med en halvering i løbet af det næste år,” siger Anne Hertz. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor