TV-interview med amerikansk top-professor på gæstebesøg i Danmark

Hvad sker i hjernen på mennesker med psykotiske lidelser? Hvordan forebygger man psykisk sygdom ved at sætte tidligt ind? Og hvad kan Danmark lære af USA og omvendt inden for psykiatrien? Det er nogle af de spørgsmål professor Merete Nordentoft stiller Harvard-professor Dost Öngür i dette TV-interview, som er lavet ifm. hans gæsteprofessor-ophold i Danmark.

Vent...

Merete Nordentoft og Dost Öngür i forbindelse med interviewet.

​Dost Öngür er professor i psykiatri på det velrenommerede Harvard University i USA, og så er han ansvarlig for to sengeafsnit, et ambulatorium og en udgående behandlingsklinik på McLean Hospital i Boston. I tillæg til dette er han redaktør for JAMA Psychiatry, som er et af de mest indflydelsesrige og citerede tidsskrifter om psykiatrien, mental sundhed, adfærdsvidenskab og relaterede emner.

Hans egen forskning har bidraget til forståelsen af, hvordan der opstår uregelmæssigheder i hjernen ved psykotiske sygdomme. Han har bl.a. undersøgt kemiske misdannelser i patienter med skizofreni og bipolar lidelse ved at bruge hjernebilledteknikker og har skrevet mere end 180 forskningsartikler inden for neurologi og klinisk forskning.

De seneste tre måneder har han været gæsteprofessor i psykiatrien på PC København, hvor professor Merete Nordentoft har vist ham den danske psykiatri og besøgt forskellige forskningsenheder i Region Hovedstadens Psykiatri.

Inden han tog hjem, nåede Merete Nordentoft at interviewe ham om bl.a. hans egen forskning i psykotiske sygdomme, tidlige interventioner og hvad Danmark kan lære af USA og omvendt inden for psykiatrien.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor