​​​​​​​​​

Camilla vendte tilbage til psykiatrien: ”Det føltes helt rigtigt i maven at vende tilbage, det var fantastisk”

Camilla Danielsen er sygeplejerske på De Særlige Pladser, som behandler en mindre gruppe patienter med særligt behov for langvarig og helhedsorienteret rehabilitering. Camilla er ikke i tvivl om, at psykiatrien er den rette hylde for hende, selvom hun er glad for den tid og de erfaringer, hun også har gjort sig i somatikken.​

Vent...

Camilla har været uddannet sygeplejerske i to år. Hun har altid vidst, at hun gerne ville arbejde i psykiatrien:
 
- Specialet interesserer mig. Alt det, der handlede om psykiatrien i skolen, fangede mig. Især det med relationerne, som man kan skabe. Og at arbejde med sindet, som i sig selv kan være svært at forklare.
 
Camilla ønskede dog at prøve arbejdet i somatikken bl.a. for at blive skarpere i den instrumentelle sygepleje:

- Det var rigtig fint, og jeg lærte en masse i den periode, jeg var der.
 
Efter ni måneder blev savnet til psykiatrien for meget, og Camilla vendte tilbage til den samme afdeling, hvor personalegruppen tog godt imod hende.
 
- Det føltes helt rigtigt i maven at vende tilbage, det var fantastisk. Det var bare som at komme hjem igen. Både patienterne og personalet tog godt imod mig. Mange af patienterne var der stadig, fordi deres forløb er så lange. Så de kunne jo også huske mig og havde hørt, at jeg kom tilbage igen. Det var en ret fed følelse at blive taget imod på den måde.


Psykiatrien er mange ting, og patientforløbene er også forskellige – nogle er korte og andre lange forløb. På De Særlige Pladser er forløbene nogle gange helt op til 2,5 år. Her forsøger man at rehabilitere patienterne over en længere periode, og den form passer Camilla rigtig godt.
 
- Der kom en patient lige, da jeg startede, som endte med at være her i 2 år. At se hans udvikling, det var rigtig fedt. Efter hans forløb blev han en helt anden mand. Og så kunne han komme ud igen på den anden side til et bedre liv.
 
Camilla er ikke i tvivl om, at psykiatrien er den helt rette hylde for hende:
 
- Jeg kan kun anbefale et arbejde i psykiatrien til alle. Jeg synes, det er et fantastisk speciale og nogle fantastiske mennesker. Der ligger jo så meget bagved patienternes facader og sygdom, som fylder. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor