To hold tilbage i kampen om at forme fremtidens hospital og psykiatri på Bispebjerg

Det har været en tæt kamp. To helhedsplanforslag har udmærket sig særligt. Derfor fortsætter de nu i konkurrencen om at forme en helhedsplan for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

De første billeder af, hvordan fremtidens hospital og psykiatri på Bispebjerg kan komme til at se ud vises nu frem. Dommerkomitéen har udvalgt to arkitektteams i helhedsplankonkurrencen for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der fortsætter i konkurrencen. Til juni udpeges en endelig vinder.

Udstilling i bygn. 60

De otte konkurrenceforslag, der har deltaget i konkurrencen kan ses i forhallen i bygning 60 på Bispebjerg Hospital fra mandag eftermiddag, den 12. marts.

Mandag den 19. marts er der arrangeret en medarbejderreception, hvor alle er velkomne og kan stille spørgsmål til og høre mere om de forskellige forslag. Det er også muligt at bestille en rundvisning på udstillingen for dit afsnit. Skriv til nybyg@bbh.regionh.dkEt godt bud på, hvordan der kan arbejdes med oplevelsen af landskab og bymæssighed.


En ambitiøs og krævende opgave

"Projekterne har været virkeligt ambitiøse og detaljerede. Jo dybere vi er dykket ned i dem, jo mere har vi forstået grundigheden og set, at første indtryk ikke altid varer ved, fortæller Claes Hallqvist, vicedirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler og ansvarlig for byggeprojektet .

Opgaven der er stillet, har været meget ambitiøs. Og det har været svært for de bydende at løse både ønsket om at åbne op for byen, respekt for de fredede områder og en effektiv somatik og psykiatri.

"Ingen af projekterne har kunnet løse det hele, selvom alle har haft et virkeligt højt niveau af international klasse. Derfor har det handlet om at finde dem, der har klaret det bedst", fortsætter Claes Hallqvist.

To forskellige projekter

De to udvalgte projekter viser på hver sin måde vejen til et fantastisk Bispebjerg. Det ene projekt er meget udadvendt, har en fin byintegration, og psykiatrien er løst, præcist som det har været ønsket fra byggeprojektorganisationen. Det andet vender derimod mere indad, men har til gengæld en virkeligt velfungerende somatik og som noget nyt foreslået at samle de psykiatriske sengeafsnit i samme område.

I BDPs forslag indgår de historiske anlæg naturligt med deres egen identitet i den smukt balancerede disponering.

Direktør Martin Lund fra Region Hovedstadens Psykiatri fortæller: "Det har været afgørende at finde de forslag, hvor psykiatrien og hospitalet har lige gode muligheder. Det ene af de to forslag har indfriet vores tanker på en fagligt god og elegant måde, mens det andet forslag bryder med vores oprindelige tænkning og har samlet de psykiatriske sengeafsnit, hvilket giver nogle meget spændende muligheder."

Vinderen findes i juni

De to vinderhold vil nu indgå i en dialog med byggeorganisationen og vil derefter viderebearbejde deres forslag frem til starten af maj 2012. Den endelige vinder bliver fundet i juni. Herefter skal helhedsplanen danne grundlag for Københavns Kommunes arbejde med en lokalplan for området.

Redaktør