​​​​​

Ny epi­so­de af Vi­den­ska­bens veje: Kan EPO styr­ke de kog­ni­ti­ve funk­tio­ner hos men­ne­sker med af­fek­ti­ve li­del­ser?

​​L​​​​yt med på den nyeste episode af Videnskabens Veje, hvor du kan høre professor i kognitiv neuropsykiatri Kamilla Miskowiak fortælle om EPO og om de mulige positive effekter, det kan have på de kognitive funktioner hos mennesker med affektive lidelser. 

Vent...

For mange hænger EPO uløseligt sammen med dopingskandalerne i cykelsporten, der fra slutningen af 1990'erne fik mange af de allerstørste stjerner til at falde fra tinderne.

Men EPO er også præstationsfremmende for vores hjerner. I den nyeste episode af podcasten Videnskabens Veje kan du blandt andet høre om et kommende forskningsprojekt, der gennem højdetræning vil undersøge, om hjernens naturlige EPO-produktion kan styrke de kognitive funktioner hos mennesker med affektive lidelser.

Problemer med koncentration og hukommelse er et usynligt handicap, der kan have store omkostninger for de personlige relationer og spænde ben for studie- og arbejdsliv, fortæller gæst Kamilla Miskowiak, professor i kognitiv neuropsykiatri ved Københavns Universitet og Region Hovedstadens Psykiatri.

Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller finde 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også kan abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor