Videnskabens veje: Behandling med elektrochok

​I den nyeste episode af Videnskabens Veje kan du høre speciallæge i psykiatri og
PhD studerende Krzysztof Gbyl fra Psykiatrisk Center Glostrup fortælle om et nyt studie, der skal vise hvordan hjernen opfører sig, når den udsættes for ECT-behandling, hvilke dele af hjernen der påvirkes og hvordan det kan hænge sammen med den antidepressive effekt.

Vent...

Elektrochok (ECT) har været benyttet som behandlingsmetode i mere end 80 år, men er stadig omgærdet af en vis mystik. For selvom det er dokumenteret, at ECT har en gavnlig effekt på blandt andet svære depressioner, så ved man stadig ikke helt hvorfor behandlingen virker.

Med det nye stuide er håbet, at man med tiden kan forudsige hvilke patienter, der har gavn af behandlingen og hvem, der har størst risiko for bivirkninger.

 
Det kan du høre meget mere om i den nyeste udgave af podcastserien Videnskabens Veje, hvor vi har talt med speciallæge i psykiatri og PhD studerende Krzysztof Gbyl, der står bag det nye forskningsprojekt.”

Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller finde 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også kan abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor