Videnskabens veje: Børn kan få hjælp, når far eller mor lider af alvorlig psykisk sygdom

​I denne episode af Videnskabens Veje kan du høre Professor Anne Thorup fortælle om Forsknings- og interventionsprojektet VIA Family.

Vent...

Børn der vokser op med en forælder med en alvorlig psykisk sygdom, er særligt udsatte for selv at udvikle psykiske sårbarheder. Der er også en risiko for, at barnets trivsel bliver overset i en presset hverdag med en syg forælder. Forsknings- og interventionsprojektet VIA Family giver støtte til både børn og forældre, og hjælper familierne med at finde et sprog for den psykiske sygdom. Målet er at mindske risikoen for mistrivsel hos børnene.

Med udgangspunkt i, hvad den enkelte familie har brug for, tilbyder VIA Family blandt andet børnegrupper, forældreundervisning og psykoedukation. Familierne fortæller, at indsatsen har gjort en kæmpe forskel og mange har for første gang haft modet og støtten til at kunne tale med deres børn om, hvad psykisk sygdom er. I den nyeste udgave af podcasten Videnskabens Veje har vi talt med Anne Thorup, overlæge, professor og forskningsleder hos VIA Family, om arbejdet med familierne og de foreløbige resultater. 

Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller finde 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også kan abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor