​​​​​

Videnskabens veje: Kan immunreaktioner have betydning for udvikling af psykiske lidelser eller kognitive vanskeligheder?

​Den nyeste udgave af podcasten Videnskabens Veje taler med Michael Eriksen Benros, der forsker i koblingen mellem immunsystemet og hjernen og forbindelsen til psykiske lidelser.

Vent...

​​I den nyeste udgave af podcasten Videnskabens Veje taler vi med Michael Eriksen Benros, der forsker i koblingen mellem immunsystemet og hjernen og forbindelsen til psykiske lidelser.

I mange år troede man, at hjernen var godt beskyttet mod infektioner og immunforsvarets bekæmpelse af sygdomme i kroppen. 

Men ikke nok med, at vores immunsystem fejlagtigt kan gå til angreb på hjernen, så peger ny forskning på, at immunreaktioner kan have en sammenhæng med udvikling af psykiske lidelser som depression eller skizofreni. 

Det kan du høre om i den nyeste udgave af podcasten Videnskabens Veje, der taler med Michael Eriksen Benros, klinisk professor i immunopsykiatri ved Psykiatrisk Center København, Region Hovedstadens Psykiatri.

​​Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller finde 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også kan abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.​​​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor