​​​​​​​​​

Videnskabens veje: Biologien bag fødselsdepressioner

​​​​​​Biologien bag fødselsdepressioner er temaet i den nyeste udgave af podcasten Videnskabens Veje. Lyt med, når vi taler med med Vibe Frøkjær, Ph.D, overlæge og speciallæge i psykiatri på Rigshospitalet samt klinisk forskningslektor i Region Hovedstadens Psykiatri, om hendes forskning i kønshormoners påvirkning af hjernen og det psykiske velbefindende.​


Vent...

Graviditet og fødsel er en sårbar periode, der kan påvirke den mentale sundhed. Det kan spænde fra 'fødsels-blues' over mildere psykiatriske symptomer til en egentlig fødselsdepression, der rammer 10-15 procent af nybagte mødre.
Lyt med, når vi taler med med Vibe Frøkjær, Ph.D, overlæge og speciallæge i psykiatri på Rigshospitalet samt klinisk forskningslektor i Region Hovedstadens Psykiatri, om hendes forskning i kønshormoners påvirkning af hjernen og det psykiske velbefindende.

 
For meget tyder på, at den enorme hormonelle rutschebanetur, der sker i slutningen af graviditeten og lige efter fødslen, kan udløse depressive symptomer hos kvinder med en genetisk kønshormonfølsomhed. En viden der, ifølge Vibe Frøkjær, kan være med til at forebygge stigma og gøre os klogere på risikofaktorer og forebyggende indsatser til de kvinder, der er særligt udsatte. 

Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller finde 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også kan abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.​​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor