​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Yngre læge Maria Tyndeskov fra Psykiatrisk Center Glostrup følte sig hurtigt inkluderet som yngre læge på arbejdspladsen og opfordrer alle læger til at få erfaring i psykiatrien, da man  - uanset speciale- møder patienter med psykiatriske udfordringer som læge.​​​

Yngre læge i psykiatrien til medicinstuderende: Prøv det!

​​Nysgerrigheden var stor fra de medicinstuderende på karriedagen, hvor læger fra voksen og Børne- og Ungepsykiatrien fortalte, hvorfor de har valgt en karriere i psykiatrien, og hvad der giver dem arbejdsglæde.

Vent...

Det er meningsfuldt og fagligt udfordrende at arbejde i psykiatrien, arbejdsfællesskabet er stærkt, og der er noget for ethvert temperament.

Det var budskaber, der gik igen og igen, da 14 psykiatere og yngre læger fra psykiatrien fortalte om deres arbejde med børn, unge og voksne til et overvældende stort antal medicinstuderende på karrieredagen på Panum i oktober måned.

Lyt med over skulderen til nogle af de mange gode samtaler her:Medicinstuderende Mattias Toftholm. og læge Maria Tyndeskov, uddannelseskoordinerende læge på Psykiatrisk Center Glostrup, fik en god snak om arbejdet i voksenpsykiatrien.

Maria Tyndeskov, voksenpsykiatri: Alle læger burde prøve psykiatrien - uanset speciale

- Efter jeg lige var ude og prøve almen praksis af, vendte jeg tilbage til psykiatrien. Det er et bredt speciale med mange muligheder, hvor man fx kan videreuddanne sig inden for terapi. Jeg synes, man udvikler sig både som læge og personligt med det her arbejde. Min oplevelse er, at der virkelig bliver lyttet til de yngre læger i psykiatrien på konferencer og møder. Man bliver hurtigt inkluderet på arbejdspladsen, og der er ingen dumme spørgsmål. Det er utroligt vigtigt for mig, at der er en god stemning blandt kollegerne, specielt når man er yngre læge. Mit bedste råd er: Prøv det! Også måske for en kortere periode. Der kan være mange myter om patienterne, og man finder ud af, at det ikke er sådan. Jeg synes, at alle læger skulle prøve at arbejde i psykiatrien, for man møder altid den psykiatriske patient, uanset specialer.

Medicinstuderende Mattias Toftholm, 11. semester

- Jeg var i tre ugers praktik i voksenpsykiatrien og fem dage i Børne- og Ungepsykiatrien og tænker, at det godt kunne være noget for mig. Det var fedt at komme ud og se, hvad det var, når man kun har hørt om det. Mit indtryk var, at man i psykiatrien har mere tid til den enkelte patient, at forstå, hvad der ligger til grund for sygdommen, og at der er et godt samarbejde på tværs af faggrupperne. Jeg kunne godt forestille mig at vende tilbage til BUC i en uklassificeret stilling for at lære mere. Fem dage i praktik var slet ikke nok .​

Medicinstuderende David stillede nysgerrige spørgsmål tiluddannelseskoordinerende yngre læge Nicolaj Quaade fra BUC Hillerød. Blandt andet hvordan man undgår at tage arbejdet med syge børn og unge med hjem?​

​​Nikolaj Quaade, Børne- og Ungepsykiatrien: Det er en fordel at være i kontakt med sine følelser​

- Det vil være mærkeligt, hvis man ikke en gang imellem bliver påvirket. Men hvis man bliver for påvirket, kan man ikke hjælpe dem. Jeg synes, man med tiden finder balancen mellem at være overempatisk og distanceret. Jeg bruger ofte bilturen på vej hjem til at bearbejde dagens oplevelser, og så får vi også god supervision på arbejdet. Generelt ser jeg det som en fordel at være i kontakt med sine følelser, hvis man skal være en god behandler.​​


Afdelingslæge Ditte Rudå, BUC Hillerød, ansvarlig for læger i hoveduddannelse i børne- og ungdomspsykiatri.​

Læge i Børne- og Ungepsykiatrien: Det er så fedt, når man ser, at barnet får det bedre

- Det er det fedeste speciale, hvor man virkelig bruger sit sprog og kommunikation som redskab, hvor man kan være spørgende og nysgerrig og få brugt alle sine kompetencer som læge. Jeg har stadig fat i min somatiske lægeidentitet, som jeg bygger ovenpå med en sideuddannelse i terapi. Nogle patienter har brug for medicin, mens andre har brug for terapi eller begge dele, og hvis man er til den kombination som læge, er det et fantastisk speciale. Det er så fedt, når man ser, at der er en forbedring og et godt samarbejde med en kommune, der tager behandlingen videre. Og den unge fx har fået en fritidsinteresse eller andet netværk.  Vi har med familier at gøre, der er i krise på en eller anden måde, og jeg synes, det er en ære at få lov at hjælpe dem med at navigere i det. Jeg tænker ikke i syg/rask, men i trivsel og god udvikling, hvor man hjælper familierne på et sårbart tidspunkt. Det er meningsfuldt at få lov til. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor