Årets forskerspirer 2008

Undervisningsminster Bertel Haarder har netop overrakt prisen - et af projekterne handler om årsagen til skizofreni.

Fra venstre: Bjørn Viinholt Nielsen, Astrid Heidemann Simonsen, Amalie Valentin og Frederik Sønderby Nathan.

Amalie Valentin, Sct. Annæ Gymnasium har skrevet projektet Kromosomforandringer som årsag til skizofreni i kategorien BIO-sundhed. Hun har haft Thomas Werge, Psykiatrisk Center Sct. Hans som vejleder.

Inspiration til at blive forskere

Forskerspirer-prisen har til formål at inspirere gymnasieelever til at gå forskervejen. Det er også meningen med Projekt Forskerspire at gøre eleverne opmærksomme på, at man kan forske i mange forskellige emner. Projektet bliver til i et samarbejde mellem Undervisningsministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Med prisen følger ikke kun æren, men også muligheden for at få realiseret sit projekt på det rette undervisningsinstitut.

Inden overrækkelsen har deltagerne haft mulighed for at deltage i seminarer, udarbejde synopsis med en professionel forsker fra universitetsverdenen og besøge forskningsinstitutioner i København.

De andre spirer i år var:

Humaniora

Bjørn Viinholt Nielsen, Ordrup Gymnasium for projektet Genklang af vikingetiden – Musikgenren heavy-metals lyriske udvikling i det senmoderne samfund.

Samfundsvidenskab

Astrid Heidemann Simonsen, Aarhus Katedralskole for projektet Det gode og dårlige eksempel som motivationsfaktor til adfærdsændring.

Naturvidenskab

Frederik Sønderby Nathan, Rødkilde Gymnasium for projektet Måling på Casimir-kraftfeltet mellem to nanostrukturer.

Redaktør