DR sætter fokus på psykisk sygdom

På mandag d. 31. marts lyder startskuddet for en lang række DR programmer, hvor kendte og ukendte danskere, meget syge og mindre syge, voksne og unge med psykisk sygdom vil stå frem.

Under overskriften ”Usynlig syg” sætter DR i denne uge fokus på psykisk sygdom. Alle programmerne har det fælles formål at skabe en åben og fordomsfri debat om psykisk sygdom, samt give danskerne en større indsigt i, hvad det vil sige både for den som har lidelsen og de pårørende at leve et liv med psykisk sygdom.

Se programmerne

31. marts kl. 20:00 på DR1 kan du se ”Gal eller normal til jobsamtale”, der udfordrer forestillingen om, at mennesker, der har haft psykiske lidelser, ikke igen kan fungere på arbejdsmarkedet.

Kl. 21:00 samme aften, også på DR1, sendes ”Sådan er det skøre sind” den første af i alt seks udsendelser, hvor kendte mennesker fortæller om deres egne erfaringer med psykisk sygdom.

Aftenen sluttes af på DR3 kl. 21.30 med den første af i alt otte udsendelser, hvor 11 unge mennesker har filmet sig selv i situationer, hvor de har det godt og skidt – og fortæller om de udfordringer, der knytter sig til det at have en psykisk sygdom.

Endelig sender Anders Lund Madsen, over fire uger, "Sindssygehospitalet” med Anders Lund Madsen" fra en lukket psykiatrisk afdeling, første gang den 3. april kl. 21.00 på DR1.

Indsatsen sker blandt andet i samarbejde med ”EN AF OS kampagen, hvor Region Hovedstadens Psykiatri også er en aktiv spiller.

Redaktør