Ny hjemmeside til børn og unge, der har psykisk sygdom tæt på

Psykisk sygdom kan give anledning til mange spørgsmål og bekymringer - ikke mindst hos de børn og unge, der står på sidelinjen som pårørende.

Selvom den unge pårørendegruppe er stor – lige nu lever mere end 500.000 danskere med en psykisk sygdom​, mangler der tilbud på nettet med et specifikt psykiatrifokus. Derfor lancerer PsykInfo hjemmesiden Survivalkid.dk, der som noget helt nyt har psykisk sygdom i fokus og giver børn og unge i alderen 12-20 år mulighed for at chatte med en professionel rådgiver fra Region Hovedstadens Psykiatri.

Survivalkid.dk er en del af EU-projektet ”Børn som pårørende i psykiatrien”, som har kørt siden 2012. Hjemmesiden henvender sig til alle børn og unge, der har psykisk sygdom tæt på, og ingen spørgsmål er for store eller små, for behovene kan være vidt forskellige afhængig af den enkeltes alder og situation.

Rådgivere fra Region Hovedstadens Psykiatri

PsykInfo tilbyder i forvejen information, rådgivning og vejledning om psykisk sygdom og psykiatri til alle borgere og brugere i Region Hovedstaden, der har brug for mere viden på området. Med Survivalkid.dk tilbyder PsykInfo børn og unge et frit talerum om psykisk sygdom på nettet, hvor de unge i forvejen er aktive. Det kan være lettere at udtrykke sig på nettet – ikke mindst om svære emner, og på Survivalkid.dk er man rustet til at tage imod henvendelserne. På den anden side af skærmen sidder sundhedsfaglige rådgivere fra Region Hovedstadens Psykiatri klar til at modtage spørgsmål og give gode råd. Spørgsmålene kan handle om alt lige fra, hvordan man bedst støtter en veninde, der har fået anoreksi til, hvad der mon sker med ens far, når han hele tiden er ked af det og har svært ved passe sit arbejde. På Survivalkid.dk har børn og unge mulighed for at henvende sig anonymt.

Fortæl børn og unge om Survivalkid.dk

Har din søn, datter eller et barn i dit netværk brug for en at tale med om psykisk sygdom? Fortæl dem om Survivalkid.dk eller besøg hjemmesiden sammen med dem:

www.survivalkid.dk

Survivalkid.dk tilbyder både private chats mellem barn/ung og rådgiver, ligesom der er gruppechats, hvor børn og unge kan chatte med andre i samme situation. Chatten er til en start åben to gange om ugen med fastlagte temaer, der har interesse for de unge. Den næste chat er tirsdag den 7. oktober og handler om efterårsferie.

Udover chatfunktionen giver Survivalkid.dk også generel information og personlige historier om psykisk sygdom, formuleret i et sprog, der er til at forstå. Survivalkid.dk tilbyder også forskellige øvelser, der kan hjælpe børn og unge med at afdække deres netværk og forstå, hvem de kan trække på.

Læs mere på www.survivalkid.dk
Redaktør